• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U GRADSKOJ VIJEĆNICI U ČAZMI ODRŽAN JE SASTANAK O MOGUĆNOSTI KOOPERANTSKOG UGOVORA GLEDE UZGOJA KRASTAVACA, PAPRIKE I FEFERONA

Mogućnost dodatne zarade u kooperaciji s Podravkom

Inicijator pokretanja ovakvog oblika poljoprivredne proizvodnje je Grad Čazma i predsjednik gradskog Odbora za gospodarstvo, poljoprivredu, poduzetništvo i obrtništvo, Vjekoslav Budanec, koji se i sam bavi uzgojem povrća

E-mail Ispis PDF

ČAZMA U Gradskoj vijećnici u Čazmi održan je sastanak o mogućnosti kooperantskog ugovora s tvrtkom Podravka, glede uzgoja krastavaca, paprike i feferona. Odaziv je bio zadovoljavajuć te su prisutni pokazali velik interes. Definiran je rok do petka 29. siječnja za prijavu površina i vrsta kultura. Sve radnje oko analize tla u potpunosti će financirati Grad Čazma. Podravka će osigurati nabavu repromaterijala te provesti edukaciju zainteresiranih.

– Predstavljene su i kalkulacije na bazi površine od 1000 četvornih metara, koje pokazuju da ovakav oblik poljoprivredne djelatnosti može, na maloj površini, osigurati pristojan dodatni prihod po obitelji – izjavila je pročelnica za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Grada Čazme, Andrea Prugovečki Klepac.

Inicijator pokretanja ovakvog oblika poljoprivredne proizvodnje je Grad Čazma i predsjednik gradskog Odbora za gospodarstvo, poljoprivredu, poduzetništvo i obrtništvo, Vjekoslav Budanec, koji se i sam bavi uzgojem povrća.

Svi zainteresirani mogu se javiti u Gradsku upravu Grada Čazme, na brojeve telefona: 771-905, Andrea Prugovečki Klepac, ili 771-052, centrala.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Siječanj 2016 10:33 )