• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA »KORAK NA TRŽIŠTE RADA KROZ JOB KLUB

Job Klub pomogao zaposliti 26 osoba

Job Klub kao nova usluga zamišljen je kao intenzivno karijerno savjetovanje kroz radionice pisanja životopisa, molbi, i vježbe razgovora s poslodavcem, koje se odvijaju u tri tjedna

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U maloj dvorani hotela Central Bjelovar održana je 27. siječnja završna konferencija projekta »Korak na tržište rada kroz Job Klub«. Cilj ovog projekta, u koji su bile uključene Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija, bio je povećanje socijalne uključenosti i zapošljivaste nezaposlenih. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar, i Područni ured Virovitica, Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije te Institut za razvoj tržišta rada, a ukupna vrijednost 82.081,14€ od čega je Europski socijalni fond financirao 70,53%.

– Job Klub kao nova usluga je zamišljen kao intenzivno karijerno savjetovanje kroz radionice pisanja životopisa, molbi, i vježbe razgovora s poslodavcem, koje se odvijaju u tri tjedna. Kroz bjelovarski Job Klub prošla je 61 osoba, nakon čega je zaposleno 26 osoba. 15 osoba je zaposleno u radnom odnosu, a 11 ih je na stručnom osposobljavanju. Cilj je da ovu uslugu omogućimo i u našem daljnjem radu, i zbog toga smo i opremili naše Job Klubove kamerama za snimanje razgovora i računalima – rekla je Martina Bereš, voditeljica projekta, te dodala kako sa ostalim polaznicima grupe planiraju dodatne vježbe i simulacije razgovora u svrhu veće pomoći pri zapošljavanju.

Projekt je započeo u siječnju 2015. godine, kroz njega je u Bjelovaru i Virovitici prošlo 120 nezaposlenih osoba. Šest djelatnika HZZ-a prošlo je edukaciju za Voditelja kluba, i potom obučavalo visokoobrazovane i srednjoškolski obrazovane nezaposlene osobe od 20 do 29 godina, te dugotrajno nezaposlene osobe.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Siječanj 2016 21:13 )