• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MLJEKOMAT OBRTA »RASPUDIĆ« IZ BJELOVARA

LITRA ZDRAVOG, PRIRODNOG I DOMAĆEG SVJEŽEG MLIJEKA SAMO 5 KUNA

Upravo takvo svježe mlijeko, koje proizvodi obrt »Raspudić« iz Bjelovara u Velikim Sredicama 244, možete kupiti na mljekomatu koji je postavljen u prodavaonici Gradske pekare na bjelovarskoj tržnici (pokraj semafora)

E-mail Ispis PDF

Kada ste zadnji put popili domaće svježe mlijeko? Pri tome ne mislim na ono koje svaki dan kupujete u raznim trgovinama i supermarketima s natpisom svježe mlijeko i rokom trajanja čak i do 21 dan. Naime, ako niste znali, Židovi kao poznati i priznati trgovci početkom prošlog stoljeća trgovali su u ovim krajevima sa svim i svačim, no priča kaže, kako su izbjegavali trgovati s mlijekom. I to iz dva razloga. Prvi, jer je mlijeko lako pokvariva roba, odnosno vrlo brzo se ukiseli te drugi razlog jer se u mlijeko vrlo lako doda voda koja se ne može primijetiti bez dodatne analize. Ovaj drugi razlog vas ne mora brinuti jer su svi proizvođači u Hrvatskoj pod strogom kontrolom i iz njihovih farmi se uzimaju uzorci nenajavljeno nekoliko puta mjesečno. Odnosno, više se ne može dogoditi da kupac kupi razrijeđeno mlijeko. Što se tiče pak prvog razloga on i dalje ostaje i to kao znak prepoznavanja sviježeg mlijeka. Znači, ako je mlijeko svježe i ne prerađeno ono može stajati u hladnjaku do tri dana prije nego što se ukiseli, no svakako se neće usmrdjeti.

Upravo takvo svježe mlijeko, koje proizvodi obrt »Raspudić« iz Bjelovara u Velikim Sredicama 244, možete kupiti na mljekomatu koji je postavljen u prodavaonici Gradske pekare na bjelovarskoj tržnici (pokraj semafora). Litru ovog zdravog, prirodnog i sviježeg mlijeka platit ćete samo 5 kuna. Ukoliko ne trošite puno mlijeka, koristite ga samo kao dodatak za kavu, pa vam je litra previše, možete kupiti i manje od litre. Bitno je naglasiti kako mlijeko možete kupiti samo uz vlastitu ambalažu.

Ukoliko volite domaći sir, vrhnje ili jogurt sve to možete napraviti od svježeg mlijeka iz mljekomata.

Zato ako je vaš odgovor na pitanje s početka teksta – Nemam pojma! – Ne mogu se sjetiti! – ili pak – Nikad! – vrijeme je da otiđete do mljekomata i popijete čašu zdravog, svježeg i domaćeg mlijeka.

Ažurirano ( Petak, 26 Srpanj 2013 08:39 )