• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


LJEVAONICA BJELOVAR ZA NEKOLIKO DANA PONOVO DOBIVA STRUJU I OBNAVLJA PROIZVODNJU

LJEVAONICA VRAĆA DUG HEP-u UZ JAMSTVA!

U Uredu župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa održan je sastanak na kojemu su, uz župana, nazočili Nedeljko Grubeša, vlasnik Ljevaonice i suradnici Vinko Jelić Balta i Tihomir Bedeković te predstavnici HEP-a Damir Karavidović, pomoćnik direktorice HEP ODS-a Zagreb i Darko Horvatinović, direktor Elektre Bjelovar

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Predstavnici posrnule bjelovarske tvrtke Ljevaonica Bjelovar su se nakon izlaska iz predstečaja sastali s predstavnicima HEP-a koji je glavni dobavljač energenata, ali ujedno i vjerovnik nakon izlaska iz predstečaja. Ljevaonica Bjelovar, ovog trenutka, nema opskrbu električnom energijom te je zbog toga upitno pokretanje proizvodnje i daljnji rad.

Sastanak je održan danas u petak u Uredu župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa kojemu su uz župana nazočili Nedeljko Grubeša, vlasnik Ljevaonice i suradnici Vinko Jelić Balta i Tihomir Bedeković te predstavnici HEP-a Damir Karavidović, pomoćnik direktorice HEP ODS-a Zagreb i Darko Horvatinović, direktor Elektre Bjelovar. Osnovna tema razgovora bile su mogućnosti obnove isporuke električne energije, ali i smanjenja dugova Ljevaonice prema HEP-u.

Na sastanku su predstavnici Ljevaonice Bjelovar ponudili rješenje koje u sebi uključuje otplate dijela duga uz odgovarajuća jamstva. Predstavnici HEP-a su potvrdili da će u vrlo kratkom roku odgovoriti na prijedlog te da bi se za nekoliko dana, nakon preciziranja ugovornih odnosa između Ljevaonice i HEP-a, omogućio nastavak isporuke električne energije i nastavak proizvodnje.

Ažurirano ( Petak, 27 Prosinac 2013 17:10 )