• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIHVAĆEN PRIJEDLOG NADZORNOG ODBORA

ČLANOVIMA NO I UPRAVE ELEKTROMETALA ISPLAĆIVAT ĆE SE PUNE NAKNADE

Što znači da svaki član ima pravo na prosječnu plaću u Elektrometalu u iznosu od 4.000 kuna

E-mail Ispis PDF

BJEOVAR U petak, 21. ožujka, je na sjednici Nadzornog odbora Elektrometala prihvaćen prijedlog predsjednika Božidara Grabera, da se članovima naknade isplaćuju u punom iznosu, a ne samo polovica, kao što je to bio slučaj u zadnjih nekoliko mjeseci.

Osim njima, ista odluka vrijedi i za članove uprave, koji su također već nekoliko mjeseci primali polovinu naknade.

– Moj je protuprijedlog bio da se ostaje kod iste visine naknade, ali je NO izglasao da se naknada isplaćuje u punom iznosu. Što znači da svaki član ima pravo na prosječnu plaću u Elektrometalu u iznosu od 4.000 kuna. Iako sada isplaćujemo plaće, još nismo stali na zdrave noge. Pored toga radnicima godinama ne isplaćujemo regres, niti jubilarne nagrade, povrat poreza, a neki nisu dobili ni otpremnine. – obrazložio je  Željko Srebrenović, predstavnik radnika u nadzornom odboru, te predsjednik radničkog vijeća, koji je bio jedini u NO protiv navedene odluke.

Predsjednik Uprave, Vlado Njegovac, također nije bio zadovoljan donesenom odlukom te smatra da vrijeme za to još nije sazrjelo budući da je na predstečajnu nagodbu uložena žalba, o kojoj će odlučiti Viši trgovački sud u Zagrebu.

– Ranije sam donio odluku o odlasku iz Elektrometala. Ostat ću dok VTS ne potvrdi predstečajnu nagodbu jer za to postoje svi preduvjeti. – rekao je Njegovec.

Treba podsjetiti da je Božidar Graber, predsjednik NO-a bio član tog tijela zadnjih nekoliko godina kada je tvrtka vrijedila čak 32 milijuna kuna, a grad je imao 25% udjela.

Izvor: 24sata.hr

Ažurirano ( Utorak, 25 Ožujak 2014 10:22 )