• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POTPISAN SPORAZUM O SUFINANCIRANJU PROJEKATA I AKTIVNOSTI OBRTNIČKE KOMORE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ZA 2014. GODINU

PRIJEKO POTREBNA POMOĆ KAKO BI KOMORA NASTAVILA SA SVOJIM RADOM

Odredbom Ministarstva poduzetništva i obrta smanjen je komorski doprinos obveznika, što je rezultiralo smanjenjem proračuna Obrtničke komore. Neki doprinosi su u potpunosti ukinuti.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorska županija su 3. travnja u Bjelovaru su potpisale sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije za 2014. godinu.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Franjo Pal rekao je kako je unatoč dosadašnjoj dobroj suradnji ovo još jedan znak dobre volje od strane Županije. Osvrnuo se i na trenutačno stanje u obrtništvu rekavši kako obrtnika svake godine ima sve manje. Županija trenutno ima 1208 obrtnika.

Župan Damir Bajs je dodao kako mu je drago što ih je danas Obrtnička komora ugostila i što će se postojeća suradnja Županije i Obrtničke komore još produbiti.

– Zbog stanja u kojem je obrtništvo, ta je suradnja možda važnija nego ikad. Zbog toga smo u Županiji, u dogovoru s Obrtničkom komorom, za njih odvojili 2.5 puta više sredstava nego prošle godine. –  rekao je Župan Damir Bajs. Obtnička komora će tako dobiti 120.000 kuna od Županije u 2014. godini. Time bi se obrtnicima trebalo omogućiti izlaganje na sajmovima i promocija, ali i iskorištavanje sredstva za uzimanje novih naučnika. Također, kroz prethodne programe kreditiranja, Županija za obrtnike osigurava 375.000 kuna za sufinanciranje kamata.

Odredbom Ministarstva poduzetništva i obrta smanjen je komorski doprinos obveznika, što je rezultiralo smanjenjem proračuna Obrtničke komore. Neki doprinosi su u potpunosti ukinuti, tako da je ukupni proračun Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije u 2013. godini iznosio 800.000 kuna, a ove godine će biti 250.000 kuna. Sporazum između Županije i Obrtničke komore će tako pružiti prijeko potrebnu pomoć Obrtničkoj komori da nastavi sa svojim radom.

Ažurirano ( Četvrtak, 03 Travanj 2014 16:18 )