• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SUZANA KUTLEŠA, VLASNICA »STUDIJA ZA NOKTE SUZY«

NOKTI NE MORAJU BITI KLASIČNI DA BI BILI ELEGANTNI

– Trendovi se brzo mijenjaju, a ja svakako pokušavam biti ukorak s njima. Poneki mali detalj može ih potpuno podignuti, i dati im jedinstvenost pa uvijek možete biti sigurni da baš vi nosite unikat na svojim rukama. – napominje Suzana.

E-mail Ispis PDF

Ovog tjedna u našoj rubrici gospodarstvo odlučili smo Vam predstaviti mladu Bjelovarsku poduzetnicu, Suzanu Kutlešu, koja već treću godinu zaredom uspješno vodi posao koji voli i za koji ima smisla, što je gotovo slučajno otkrila. Suzana je ponosna vlasnica »Studija za nokte Suzy«, i preko nekoliko diploma iz područja vještina i znanja gel tehničara.

Kako ste se odlučili za ovu djelatnost?

Bila mi je želja imati svoj salon od samog početka dok sam se zaljubila u ovaj posao. Na nokte sam krenula zato jer sam ih grizla i definitivno odlučila da ću stati na kraj toj ružnoj navici. Kako je vrijeme prolazilo, sve više i više me privlačila pomisao da si nokte sama radim. Kad sam se konačno odvažila i nabavila si opremu potrebnu za izradu, skužila sam da me bavljenje tim totalno opušta, i što je najzanimljivije – da mi to i leži. I tako malo po malo, nakon što sam savladala neke finese, odlučila sam otvoriti salon.

Pružate li sada edukaciju o tim finesama i drugima?

Da, danas u ponudi imam i tečajeve. Osnovni tečaj u trajanju od 3 dana namijenjen onima koji uopće nemaju iskustva u ovom poslu. Imamo i tečaj usavršavanja namijenjen svima koji imaju iskustva, pritom mislim na minimalno 2 godine rada, koji žele unaprijediti svoje znanje i vještine.

Je li moguće na današnjem tržištu u ovom poslu ostati jedinstven?

Puno ulažem u jedinstvenost ponude i naravno kvalitetu rada, te sam trenutno ponosna vlasnica 8 diploma na području vještina i znanja gel tehničara. Ta priča tu naravno ne staje jer me ove godine čeka još 6 tečajeva, koji će uvesti puno promjena i novosti u ponudu salona.

Koliko je teško pratiti trendove?

Trendovi se brzo mijenjaju, a ja svakako pokušavam biti ukorak s njima.  Veseli me što u posljednje vrijeme cure lakše prihvaćaju ideju da nokti ne moraju biti klasični da bi bili elegantni. Poneki mali detalj može ih potpuno podignuti, i dati im jedinstvenost pa uvijek možete biti sigurni da baš vi nosite unikat na svojim rukama.

U poslovnom smislu – gdje ste sada, i kakvi su planovi za budućnost?

Trenutno smo otvoreni preko dvije godine. Točnije, u srpnju slavimo treću godišnjicu. Zasad se usmjeravam prema edukaciji, kao što sam i spomenula, iako planiram određeno proširenje djelatnosti, ali neka to zasad ostane tajna. Trenutno u ponudi salona imamo geliranje, produživanje noktiju gelom, trajni lak, soak off gelove i razne tehnike ukrašavanja noktiju kao što su akvarel oslikavanje, one stroke, oslikavanje akrilnim bojama, oslikavanje gel tehnikom, i drugo. Imamo i svoj profil na Facebooku, Suzana Kutleša Nail Art, gdje se mogu pratiti razne novosti u ponudi salona, slobodni termini, slike radova u salonu, brojne akcije i nagradne igre. Svaki mjesec se mogu osvojiti popusti do 50% ili čak potpuno besplatne nokte. Sve mušterije ostvaruju 50% popusta ukoliko se naruče na dan rođendana, ili 30% ukoliko poklon bon koji dobiju na zid odluče iskoristiti u razdoblju do idućeg rođendana. Za stalne mušterije imam trajni popust, svaki 5 dolazak je -20%.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 19:32 )