• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MLADI U GRAĐANSKOJ AKCIJI U SREDIŠNJEM BJELOVARSKOM PARKU ISPRED PAVILJONA I NA KORZU

PRIKUPLJAT ĆE POTPISE ZA IZGRADNJU NOVE GLAZBENE ŠKOLE U BJELOVARU

Pozivamo sve učitelje Bjelovarskih osnovnih škola da povedu svoje učenike u gradski park na ovaj zanimljiv skup jer će im ovo predstavljanje biti od velike koristi u glazbenom odgoju

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Točno u podne, 26. rujna u petak, kreće provedba građanske akcije mladih Bjelovara. Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj »Zamah« u sklopu decentraliziranog modela financiranja »Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva«.

Mladi Bjelovara u svom projektu pod nazivom »Dosta nam je dima i kafića želimo biti bolja bića«, organiziraju niz zanimljivih događanja u Bjelovaru. Prva od njih je okupljanje mladih glazbenika, učenika glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, točno u podne na samom središtu korza. Mladi glazbenici okupit će se kako bi privukli pažnju građana i slučajnih prolaznika, upoznali ih s vrlo teškim uvjetima u kojima se nalazi glazbena škola i prikupili potpise potpore za izgradnju nove glazbene škole u Bjelovaru. Mladi bjelovarski fotograf postavit će nekoliko zanimljivih fotografija u parku, na kojima će biti prikazana dotrajalost i neadekvatnost glazbene škole. Poznato je da zbog nedostatka prostora dio glazbenika svoje sate muziciranja provodi u Domu kulture koji nikako nije namijenjen za tu namjenu, a da i ne govorimo da je isti u još gorem stanju nego glazbena škola.

U parku pored paviljona  održat će se performans sata nastave orkestra kako bi pokazali da je sigurnije učiti svirati u parku nego u ruševnim objektima u kojima sada rade i uče djeca i mladi. Kako bi okupili što veći broj posjetitelja na ovom događaju članovi orkestra glazbene škole predstavit će se svojim sviranjem u paviljonu, a za djecu i mlade pripremili su zanimljivi pojedinačni pokaz instrumenata. Naime djeca će moći razgledavati instrumente raspitivati se o njima, a možda i neke od njih i zasvirati. S toga pozivamo sve učitelje Bjelovarskih osnovnih škola da povedu svoje učenike u gradski park na ovaj zanimljiv skup jer će im ovo predstavljanje biti od velike koristi u glazbenom odgoju.

Napomenimo da će se u listopadu održati još dvije slične akcije u kojima mladi traže izgradnju dvorane za tjelesni odgoj u Gimnaziji Bjelovar kao i pronalaženje adekvatnog prostora za »Klub mladih« u Bjelovaru.

Za cijelo vrijeme trajanja ove akcije prikupljat će se potpisi potpore građana na štandu »Like« udruge mladih koja je i organizator svih ovih aktivnosti. Važno je reći da će se po završetku akcije lista zahtjeva mladih kao i potpisi potpore građana predati gradonačelniku g. Antunu Korušecu i županu g. Damiru Bajsu koji će biti pozvani na završnu manifestaciju ispred paviljona.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 07:10 )