• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


8. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA 29. RUJNA – 5. LISTOPADA 2014.

DOBRO JE UČITI

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma svake se godine uključuje u nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja te svojim programom nastoji  poticati građane na cjeloživotno učenje.

U  8. tjednu cjeloživotnog učenja, od 29. rujna do 5. listopada, Gradska Knjižnica organizira Info pult – cjeloživotno učenje u knjižnici; mogućnosti cjeloživotnog učenja u knjižnici, predstavljajući građu, knjižnu i neknjižnu, zbirke, tehničku podršku i prostor, uključujući radionice za informatičku i informacijsku pismenost.

Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja provodi se pod sloganom »DOBRO JE UČITI«, a podršku kampanji su dale osobe iz javnog života: Ivica Kostelić, Goran Bogdan, Danijela Trbović, Blaženka Leib, Davor Pavuna, Martina Tomčić i Slaven Knezović.

Cjeloživotno učenje odnosi se na »svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnoga djelovanja pojedinca«. Ono obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno).

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-voj inicijativa pokrenutoj 1999. godine, koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Ažurirano ( Četvrtak, 25 Rujan 2014 17:13 )