• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


7. SAJAM POSLOVA

NEPOSREDAN KONTAKT IZMEĐU POSLODAVACA I POTENCIJALNIH RADNIKA

Poslodavcima se nudi mogućnost predstavljanja, uz besplatno korištenje pulta, prezentiranja potreba za ljudskim potencijalima i uvjeta rada

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar u četvrtak, 16. listopada, u hotelu Central u Bjelovaru os 10 do 14 sati organizira 7. Sajam poslova.

KOME JE SAJAM NAMIJENJEN?

Sajam poslova namijenjen je poslodavcima, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima, volonterima te svim zainteresiranim za aktivno uključivanje na tržište rada.

ŠTO SAJAM NUDI?

Kroz Sajmove poslova ostvaruje se neposredan kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih sudionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja, te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

Poslodavcima se nudi mogućnost predstavljanja, uz besplatno korištenje pulta, prezentiranja potreba za ljudskim potencijalima i uvjeta rada. Sudjelovanje na Sajmu prigoda je da neposredno  prikupljanje životopisa i obavljanje razgovora sa zainteresiranim radnicima. Ovim putem moguće je stvoriti korisnu bazu podataka za sadašnje i buduće potrebe poslodavaca. Na Sajmu poslova postoji mogućnost neposrednog kontakta s predstavnicima institucija. Sudjelovanjem u radu Okruglog stola može se saznati više o važnosti, potrebama i aktivnostima dionika vezano uz temu obrazovanja i razvoja. Poslodavcima se pruža mogućnost da svojim iskustvima i aktivnim sudjelovanjem ukažu na prednosti, ali i uočene nedostatke u cilju poboljšanja ovih aktivnosti. Mogu se upoznati s uvjetima i mogućnošću korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja.

Nezaposlene osobe, tražitelji zaposlenja mogu uspostaviti neposredan kontakt s poslodavcima, prikupiti informacije o poslodavcima kao i potrebama na tržištu rada u RH i zemljama EU-e, doznati kako napisati Europass životopis, procijeniti osobne kompetencije prema zahtjevima poslodavaca, upoznati i iskoristiti računalni program profesionalnog usmjeravanja „Moj izbor“, sudjelovati u radu Okruglog stola, iznostiti svoja iskustva, opažanja ili mišljenje. Kroz sudjelovanje u radionici „Kako se predstaviti poslodavcu“ mogu osvježiti dosadašnja znanja i osnažiti vlastiti nastup te nakon toga poslodavcima predati svoje životopise i zamolbe.

PROGRAM

10 – 10:30

Svečano otvaranje Sajma poslova

10 – 14

Predstavljanje poslodavaca, partnera, obrazovnih ustanova i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje putem izložbenih pultova i prezentacija

10:30 – 11:30

Radionica »Kako se predstaviti poslodavcu«

11:30 –13:30

Okrugli stol na temu: »Obrazovanje i razvoj«

Ažurirano ( Četvrtak, 09 Listopad 2014 19:41 )