• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


HUMANITARNA SUBOTA ZA MALOG LUKU – DIJELITE I POMOZITE!

Nakon sportskih događanja, za kraj humanitarne subote, u 18 sati u kino dvorani Centra za kulturu održat će se koncert »Dječje srce za maloga Luku«, priredba dječjih skupina i srednjoškolaca iz Čazme

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Tri humanitarna događaja s ciljem prikupljanja novca za Luku Bunčića održat će se u subotu, 13. prosinca, u Čazmi.

Od 9:30 sati u školsko-sportskoj dvorani u Čazmi održat će se odbojkaški turnir i sportska priredba Sportića – DV »Pčelica«, u organizaciji Udruge »Sportići« i  ŽOK-a Čazma.

U 16 sati u istome prostoru odigrat će se malonogometni turnir »4 kafića« – debeli & mršavi, u organizaciji Sportske zajednice Grada Čazme. Sudjeluju čazmanski kafići »Fokus«, »Blic«, »Black/White« i »Saloon« iz Ivanske, a pokrovitelji su Grad Čazma, Osnovna škola Čazma, Hazar sistem informatika, Super radio i Ožujsko.

Nakon sportskih događanja, za kraj humanitarne subote, u 18 sati u kino dvorani Centra za kulturu održat će se koncert »Dječje srce za maloga Luku«, priredba dječjih skupina i srednjoškolaca iz Čazme. Organizatori su Centar za kulturu – Gradski muzej Čazma i Društvo »Naša djeca« Čazma.

Svi koji žele pomoći obitelji mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci: IBAN:HR4423400091510689465 (u poziv na broj dovoljno je napisati datum uplate. Obavezno navesti puno ime i prezime odnosno naziv uplatitelja te svrhu uplate: HUMANITARNA AKCIJA ZA LUKU BUNČIĆA).

Luki, koji ima tek tri godine, u ožujku u Općoj bolnici Bjelovar nakon snimanja s CT-om otkriven je tumor na mozgu. Istu večer prevezen je na KBC Rebro gdje je drugo jutro pregledan te zbog same veličine tumora upućen na hitnu operaciju. Nakon oporavka od operacije smješten je u Kliniku za dječje bolesti, »Klaićevu«, na daljnje liječenje. No, u međuvremenu nalaz biopsije pokazao je kako se radi o zloćudnom tumoru. Kao danja terapija određeno je 16 ciklusa kemoterapije i zračenje protonskim zrakama u švicarskom Villingenu. Iako liječenje pokriva HZZO, ali je obitelji potrebna financijska pomoć od oko 100.000 kuna kako bi mogli biti uz sina tijekom dva mjeseca njegova liječenja u klinici u Villigenu.

SLUŽBENI PODATCI ZA HUMANITARNU AKCIJU

Društvo »Naša djeca« Čazma formalno je preuzelo ulogu organizatora humanitarne akcije za pomoć obitelji teško oboljelog Luke Bunčića. Akcija je prijavljena Uredu državne uprave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i službeno će se provoditi od 1. prosinca 2014. do 31. prosinca 2014. Sve udruge, sportski klubovi kao i pravne i fizičke osobe, svoje donacije, dobrovoljne priloge i prikupljena sredstva trebaju uplatiti na žiro-račun: IBAN:HR4423400091510689465 (u poziv na broj dovoljno je napisati datum uplate. Obavezno navesti puno ime i prezime odnosno naziv uplatitelja te svrhu uplate: HUMANITARNA AKCIJA ZA LUKU BUNČIĆA).

U slučaju prikupljanja dobrovoljnih priloga građana u vrijeme održavanja priredaba, koncerta, sportskih natjecanja i sl. manje iznose moguće je u gotovini predati roditeljima Luke Bunčića uz sastavljanje blagajničkog izvještaja što podrazumijeva pisani trag o predaji i primitku novca uz obvezno navođenje datuma, iznosa, načina prikupljanja sredstava i potpisa osoba koje predaju i koje primaju novac.

Ažurirano ( Srijeda, 10 Prosinac 2014 19:24 )