• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Siječanj u Daruvaru

20. siječnja u 20 sati u kino dvorani »30.svibnja« Amatersko kazalište Daruvar izvest će svoju predstavu »Dobitnica Oskara«, a 24. siječnja organiziran je Vincekov pohod u daruvarske vinograde

E-mail Ispis PDF

KAZALIŠNA PREDSTAVA »DOBITNICA OSKARA« AMATERSKOG KAZALIŠTA DARUVAR

Amatersko kazalište Daruvar 20. siječnja u kino dvorani »30.svibnja«  u 20 sati predstavlja svoju četvrtu komediju »Dobitnica Oskara« i time nastavlja niz predstava nastalih međusobnom suradnjom i zalaganjem svakog člana kazališta.

Romantična komedija u tri čina obrađuje djelić kriznih bračnih i srednjovječnih situacija, traženja izlaza iz svakodnevne rutine i pronalaženja vlastitog identiteta glavnih aktera ove komedije. Niz zanimljivih likova i životne situacije u kojima će se mnogi prepoznati.

VINCEKOV POHOD U DARUVARSKE VINOGRADE – OPG MATEJ KOVAČEVIĆ

Blagdan sv. Vinka jedan je od zapovjednih vinskih blagdana daruvarskih vinara i vinogradara u čiju čast se tradicionalno, u pratnji prijatelja i gostiju, odlazi u vinograde te po pučkim i crkvenim običajima blagoslovi trsje i obavi ogledna rezidba. Simbolično obilježavanje početka vinogradarske godine popraćeno je organiziranom zabavom za sve goste, obaveznim spravljanjem vinogradarskog doručka, graha u kotlu, kuhanog vina, plesom i pjesmom tamburaša.

Pozivamo vas 24. siječnja u 10:30 sati na Vincekov pohod u daruvarske vinograde!

PROGRAM:

10:30 – 11 sati – OPG MATEJ KOVAČEVIĆ

Okupljanje gostiju na OPG Matej Kovačević u ul. Franje Kuhača 49 u Daruvaru, sudjelovanje u pripremi vinogradarskog doručka

11 – 13 sati

Crkveni i pučki obred posvećivanja trsja, slavonski tanac oko vatre uz članove kulturno-umjetničkog društva, druženje na otvorenom uz kuhano vino i živu glazbu.

Organiziran ručak za goste; grah i kuhano vino – 25,00 kuna!

Ažurirano ( Subota, 10 Siječanj 2015 18:59 )