• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


LOGOPEDSKO ISPITIVANJE I SAVJETOVANJE U NARODNOJ KNJIŽNICI »PETAR PRERADOVIĆ« BJELOVAR

Spremni za čitanje i pisanje u bjelovarskoj knjižnici

Bjelovarski logopedi testirat će do 25-tero djece i to 14. ožujka u vremenu od 8 do 13 sati

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Povodom Europskog dana logopedije, Nacionalna kampanja za poticanje čitanja »Čitaj mi!« sa svojim partnerima Hrvatskim logopedskim društvom Podružnica središnje Hrvatske te Narodnom knjižnicom »Petar Preradović« Bjelovar, pokreću akciju i pozivaju roditelje čija djeca su školski obveznici ove godine, da rezerviraju svoj termin za logopedsko ispitivanje i savjetovanje

Bjelovarski logopedi organizirani u akciji »SPREMNI ZA ČITANJE I PISANJE?« testirat će do 25-tero djece i to 14. ožujka u vremenu od 8 do 13 sati. U Narodnoj knjižnici »Petar Preradović« Bjelovar bit će postavljena istoimena izložba, a isto tako bit će odmah moguća posudba odabranih naslova. Ukoliko će interes biti veći, moguće je da će akciju produžiti i ponoviti, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

– Mišljenja smo da je upravo sada vrijeme kada je potrebno roditelje upozoriti na eventualne teškoće koje dijete može imati u svladavanju čitanja i pisanja. Pred njima je dovoljno vremena da uz savjetovanje, primjenu vježbi  i savladavanjem predčitalačkih vještina, olakšaju i ublaže moguće poteškoće. Test za procjenu predvještina čitanja i pisanja provode isključivo logopedi. Za svako dijete predviđeno je sat vremena u što ulazi i savjetovanje roditelja obzirom na ishod rezultata, koji će odmah biti obrađeni. Naglašavam još jednom da je potrebno doći točno u zakazano vrijeme –poručuje Snježana Berak, mag.bibl.

Ažurirano ( Utorak, 10 Ožujak 2015 21:06 )