• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KNJIŽEVNI SUSRET SA ZORANOM PONGRAŠIĆEM

Zašto (ne) volimo bajke?

Zoran Pongrašić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Okušava se u mnogim književnim formama i oblicima pa tako piše priče, romane, radio, dramske i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu…

E-mail Ispis PDF

ČAZMA U srijedu, 18. ožujka u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma gostovat će dječji književnik Zoran Pongrašić. Književni susret »Zašto (ne) volimo bajke« održat će se u 12 sati, za učenike viših razreda OŠ Čazma.

Zoran Pongrašić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Okušava se u mnogim književnim formama i oblicima pa tako piše priče, romane, radio, dramske i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i prozu za govorne automate, slikovnice, songove i džinglove, parole, novogodišnje čestitke, razglednice s ljetovanja i ponekad pisma. Preveden je na engleski, francuski i portugalski jezik te prilagođen na srpski.

Objavio je sljedeće naslove:

»Razgovori s bratom« – priče za odrasle, Beograd, 1991.; »Mama je kriva za sve« – roman za djecu, Zagreb, 1999.; »Gumi-gumi« – roman za djecu, Zagreb, 2001.; »Čuvari sreće« – SF priče za odrasle, Zagreb, 2004.; »Vidi majmuna!« – roman za mlade, Zagreb, 2005. i druga djela. Piše i pod pseudonimom Magda Kraus.

Nagrade:

  • Nagrada Hrvatskog radija 1996. za radiodramu »Metronom«
  • nagrada »Grigor Vitez« 2000. za roman za mlade »Mama je kriva za sve«
  • dvije nagrade »SFERA«, 1999. za priču »Dijagonala« i 2005. za novelu »Letač«,
  • nagrada Književnog kruga Karlovac 2004. za priču »Nije on težak, on je moj brat«

Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog društva pisaca te Umjetničke organizacije Autorska kuća.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 22:06 )