• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


»DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA«

Pravilna odluka o budućem zanimanju značajno utječe na poslovno i privatno zadovoljstvo

Koje zanimanje odabrati? Za koju školu se odlučiti? Pitanja su koja si osmaši postavljaju, a odgovori na ova pitanja nisu uvijek jednostavni. Iz toga proizlazi velika važnost profesionalnog usmjeravanja.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR »Dan profesionalnog usmjeravanja« održat će se ove godine 6. svibnja (srijeda) u dvorani Hotela »Central« s početkom u 10 sati kojeg i ove godine organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar. Namijenjen je učenicima završnih razreda osnovnih škola, održava se na županijskoj razini, a ima za cilj upoznati učenike s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.

Naime, odluka o izboru zanimanja jedna je od najvažnijih odluka u čovjekovom životu jer većinu svojih životnih ciljeva čovjek ostvaruje kroz poslove u izabranom zanimanju. Zbog toga pravilna odluka o budućem zanimanju značajno utječe na poslovno i privatno zadovoljstvo čovjeka. Koje zanimanje odabrati? Za koju školu se odlučiti? Pitanja su koja si osmaši postavljaju, a odgovori na ova pitanja nisu uvijek jednostavni. Iz toga proizlazi velika važnost profesionalnog usmjeravanja.

S ciljem postizanja što većeg interesa učenika predstavljanje srednjih škola uključuje usmenu prezentaciju ravnatelja/predstavnika škole i power point prezentaciju zainteresiranim učenicima, osmišljavanje izgleda info-pulta, podjelu informativnih prigodnih letaka i demonstraciju zanimanja koja škola upisuje. Također, u maloj dvorani Hotela Central osmaši će imati priliku iz prve ruke od srednjoškolaca saznati kako je to biti srednjoškolac.

PROGRAM

10 sati  svečano otvorenje

10 – 14 sati  izlaganje obrazovnih programa srednjih škola  (velika dvorana Hotela „Central”)

10 – 14 sati  mogućnosti ispunjavanja upitnika interesa »Moj izbor«

10:30, 11:30 i 12:30 sati predstavljanja »Kako je to biti srednjoškolac« (mala dvorana Hotela Central)

14 sati  zatvaranje

Ažurirano ( Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 10:49 )