• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DOGAĐANJA U DARUVARU I OKOLICI U DRUGOJ POLOVINI MJESECA LIPNJA

Moto alka i smotra puhačkih orkestara čeških beseda

Ovaj i naredni vikend donose vam nove zanimljivosti, nova i sasvim drugačija događanja...

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Osim što se početkom mjeseca u Daruvaru se tradicionalno održava najzabavniji festival vina – Vinodar, ovaj i naredni vikend u ovom mjesecu  donose vam nove zanimljivosti, nova i sasvim drugačija događanja...

9. MOTO ALKA U DARUVARU

U organizaciji Moto kluba Daruvar se u subotu, 20. lipnja održava 9. po redu Moto alka. Takmičenje najspretnijih motorista u moto alci održat će se u Jelačićevoj ulici s početkom u 16 sati, a za pobjednike su osigurane bogate nagrade. U večernjim satima je predviđeno druženje domaćih bajkera i prijatelja tradicionalno pristiglih iz gradova u okruženju, Bosne i Hercegovine i Češke, uz svirku domaćih rock bandova.

SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA ČEŠKIH BESEDA

Puhački orkestri su česte sekcije čeških kulturnih društava, Čeških beseda, prvi su osnivani još početkom prošlog stoljeća, a mnogi imaju tradiciju od nekoliko desetljeća. Tako je, na primjer, orkestar Češke besede Daruvarski Brestovac, koji je posljednjih godina domaćin smotre limenih glazbi češke manjine, baš lani proslavio 40. rođendan.

Ova 33. po redu smotra održava se 27. lipnja u Daruvarskom Brestovcu, a prije Daruvarskog Brestovca održavala se u nizu drugih mjesta u kojima djeluju manjinska društva. Nastupa desetak puhačkih orkestara češke manjine i nekoliko gostujućih orkestara.

Ažurirano ( Subota, 20 Lipanj 2015 11:04 )