• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJAVLJEN 2. EKO SAJAM »EKO KULTUROM DO ZDRAVLJA«

Posjetitelje očekuju izložbe i prodaja eko hrane

Svi zainteresirani ekološki proizvođači koji posjeduju eko certifikat za proizvodnju zdrave, ekološke hrane, iz Hrvatske i šire mogu do 15. 8. 2015. prijaviti svoje sudjelovanje

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Ovih dana najavljen je 2. Eko sajam »Eko kulturom do zdravlja« koji će se održati 12. i 13. rujna u Čazmi u organizaciji udruge Eko kultura Bjelovarsko-bilogorske županije, koja okuplja tridesetak proizvođača zdrave hrane s područja naše županije.

Ovom drugom po redu eko-gastro turističkom manifestacijom ujedno će se obilježiti i 15 godina udruge Eko kultura.

Eko sajam održat će se u dvorani, popularnom »balonu« na sportskim terenima u Čazmi, a posjetitelje očekuju izložbe i prodaja eko hrane, povrća, voća, sjemenja, sadnica, pića i ostalih prerađevina isključivo ekoloških proizvođača. Uz izložbe i prodaju, organizatori najavljuju različite radionice i degustacije eko hrane kao i bogatu turističku i ugostiteljsku ponudu.

Kao i prošle godine, kada je na Eko sajmu sudjelovalo tridesetak proizvođača i petstotinjak posjetitelja,  pokroviteljstvo ove manifestacije potpisuje Grad Čazma, a da se radi o hvalevrijednom projektu dokazuje i ovogodišnje pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede. Partner u organizaciji 2. Eko sajma je Turistička zajednica Grada Čazme uz potporu Centra za kulturu i Gradskog muzeja Čazma.

Otvorenje 2. Eko sajma u Čazmi bit će u subotu, 12. 9. 2015. u 12 sati na sportskim terenima. Uz bogat kulturno-umjetnički program sve do 20 sati održavat će se i radionice u kojima će ponovo sudjelovati i najmlađi Čazmanci, Društvo »Naša djeca« Čazma, Dječji vrtić „Pčelica“ i OŠ Čazma. Uz povoljne vremenske uvjete očekuje se i večernji program u centru Čazme. Drugog dana ove manifestacije, u nedjelju 13. 9. 2015. sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Organizator, Udruga Eko kultura Bjelovarsko-bilogorske županije, u budućnosti očekuje, osim pokroviteljstva domaćina, Grada Čazme i  pomoć i podršku Županije kao i ostalih gradova i općina odakle dolaze ekološki proizvođači, te poziva sve zainteresirane da se pridruže i u skladu sa svojim mogućnostima pripomognu organizatorima, a njihova vrata otvorena su i mogućim zainteresiranim sponzorima.

Svi zainteresirani ekološki proizvođači koji posjeduju eko certifikat za proizvodnju zdrave, ekološke hrane, iz Hrvatske i šire mogu do 15. 8. 2015. prijaviti svoje sudjelovanje na 2. Eko sajmu u Čazmi na broj 099 350 7328 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , predsjedniku udruge Eko kultura Draženu Diktiću.

Informacije o ovoj manifestaciji mogu se dobiti i pozivom na broj telefona Grada Čazme 043 771 194 (Dražen Dupor) kao i u uredu Turističke zajednice Grada Čazme na broj 099 2772 086 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano ( Četvrtak, 25 Lipanj 2015 11:14 )