• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dani Staročeškog piva i festival domaćih te stranih mini pivovara

Na središnjem Daruvarskom trgu predstavit će se devet mini pivovara, bisera craft scene – hrvatske pivovare Nova runda, Zmajska, Varionica, Bošnjak, Hold´em Brewery i dakako domaćin, Pivovara Daruvar, koja nije craft pivovara, ali ima svog crafřt aduta – American Blonde Ale ABA Peti element. Program dana piva odvija se u dvorištu pivovare, od 19 sati do tri iza ponoći, a točit će se piva pivovare Daruvar, dakle Staročeško svijetlo i Crveno i ABA Peti element.

E-mail Ispis PDF

U Daruvaru počinje odbrojavanje – idući vikend rezerviran je za pete Dane Staročeškog piva. Fešta traje dva dana, petak 21. i subotu 22. kolovoza , u večernjim satima s koncertima zvijezda popularne glazbe, a u subotu prijepodne i u rano poslijepodne na gradskom se trgu održava festival domaćih i stranih mini pivovara pod nazivom Beer session 5th Element & Craft Friends, piše Pivnica.net.

I krenimo od tog zadnjeg – na središnjem Daruvarskom trgu predstavit će se devet mini pivovara, bisera craft scene – hrvatske pivovare Nova runda, Zmajska, Varionica, Bošnjak, Hold´em Brewery i dakako domaćin, Pivovara Daruvar, koja nije craft pivovara, ali ima svog crafřt aduta – American Blonde Ale ABA Peti element, koji se radi na manufakturni način i koji je osvojio srca mnogih domaćih ljubitelja piva gornjeg vrenja. Onda su tu tri mini pivovare iz Češke republike – Kvasar iz Sentica kod Brna, pionir češkog pokreta malog neovisnog pivarstva, pa Čechovka iz Havličkova Broda i Radnični pivovar iz Jihlave. posljednji sudionik festivala dolazi iz susjedne Slovenije, to je pivovara Vizir iz Črnomelja.

Tako pivovara Daruvar istrajava u svojoj misiji potpore malom i nezavisnom pivarstvo, hrvatskom craft pokretu, kojemu je od prvog dana širom otvorila vrata. Sjećamo se, naime, kako su se na Danima piva u Daruvaru već predstavljali i Nova runda i Andrej Čapka, prije nego je pokrenuo Zmajsku pivovaru, kako su tu uvijek bili dobrodošli homebrewerty, i kako je majstor pivar Krešo Marić, dajući mašti na volju i eksperimentirajući u svom pivskom laboratoriju, svaki put ponudio neku pjenušavu posebnost, poput piva s okusom oraha, kupine, pšenično...

Subotnji program na Trgu počinje u 9 sati i traje do 15, a sve vrijeme će se na štandovima moći kušati piva mini pivovara po promotivnim cijenama, dok će na pozornici nastupiti češki folklorni ansambl Gaudeamus iz Praga, koji tih dana ima hrvatsku turneju, te osim Daruvara nastupa u Zadru, Sisku i Lipovljanima, pa onda rock akustik duo Dos Guitarras, rock grupa Dvaput tjedno, te Igor Ruf.

Program dana piva odvija se u dvorištu pivovare, od 19 sati do tri iza ponoći, a točit će se piva pivovare Daruvar, dakle Staročeško svijetlo i Crveno i ABA Peti element. U glazbenom programu prvog dana, u petak od 21 sat nastupa Jasmin Stavros, a prije i poslije njega bjelovarska grupa Petica. Zvijezda druge večeri je Maja Šuput, a pred- i post-grupa je tamburaški sastav Elita iz Varaždina. Program i ove godine vodi provjereni pivsko voditeljski kadar – Domagoj Jakopović Ribafish.

Ažurirano ( Subota, 15 Kolovoz 2015 11:07 )