• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Udruga Ždralice Daruvar pokrenula akciju »Tekstil nije smeće!«

Članice se bave ručnim radom, recikliranjem, očuvanjem okoliša, pretvaranjem »smeća« u korisne i lijepe predmete, poučavati će sve zainteresirane sudionike kako od starog tekstila napraviti novi proizvod (podmetače, košare, nakit i tepihe)

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Udruga Ždralice Daruvar u rujnu kreće s provođenjem građanske akcije »Tekstil nije smeće!«. Ova građanska akcija provest će se zahvaljujući financijskoj podrški Regionalne zaklade za lokalni razvoj »Zamah« u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Udruga je osnovana s ciljem smanjenja socijalne isključenosti dugotrajno nezaposlenih žena koje se bave izradom rukotvorina od rabljenog tekstila. Članice se bave ručnim radom, recikliranjem, očuvanjem okoliša, pretvaranjem »smeća« u korisne i lijepe predmete.  Obzirom da je danas još uvijek nedovoljno razvijena ekološka svijest o recikliranju tekstilnog otpada, članice Udruge odlučile su osvijestiti lokalnu zajednicu da je tekstil moguće reciklirati, ponovno koristiti i na taj način smanjiti otpad na odlagalištima.

Građanska akcija će se provoditi od rujna do listopada 2015. godine na području grada Daruvara, a organizirati će se kroz četiri kreativno-edukativne radionice pod nazivom »Recikliramo-stvaramo!«. Članice Udruge poučavati će sve zainteresirane sudionike kako od starog tekstila napraviti novi proizvod (podmetače, košare, nakit i tepihe). Nakon provedenih radionica, održat će se izložba izrađenih rukotvorina u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar gdje će moći prisustvovati svi zainteresirani građani.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 15:37 )