• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DOMOLJUBNA VEČER U TOVARNIKU

E-mail Ispis PDF

Općina Tovarnik i Udruga Hrvatski ratni veterani u četvrtak 31. siječnja 2013. organiziraju domoljubnu večer glazbe i zajedništva. Večer se održava u sklopu otkrivanja spomenika kojim se obilježava 15. obljetnicu ukopa pedeset i troje mještana poginulih u Domovinskom ratu. Po ideji članova udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika izrađen je kameni spomenik uz pokroviteljstvo Luke Markića. Domoljubna večer prilog je promicanju vrijednosti Domovinskog rata i očuvanju digniteta braniteljske populacije.

Početak svečanosti je u 20 sati u dvorani Villa Tovarnik. Posebni gosti u glazbenom dijelu programa su "Klapa Levanda" koja će promovirati pjesmu "Sjećanje na Ivana Burika" posvećenu mučki ubijenom svećeniku vlč. Ivanu Buriku, župniku Župe sv. Mateja u Tovarniku. "Klapa Levanda" izvest će i splet domoljubnih, duhovnih i dalmatinskih pjesama. U glazbenom programu sudjeluju također Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Igor Delač - Prva Liga, Džentlemeni, Branko Čulić Vukovarac i Tomislav Šustić.

U sklopu Domoljubne večeri organizirana je i prezentacija slika i tapiserija s domoljubnim, sakralnim i zavičajnim motivima pod nazivom "Hrvatska u srcu" hrvatskog branitelja iz Novske, a održat će se također i promocija knjige "Pakao srpskog logora - Stara Gradiška" o stradanju branitelja.

Ažurirano ( Srijeda, 30 Siječanj 2013 07:30 )