• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BICIKLISTIČKI KLUB »BJELOVAR« U PETAK 30. LISTOPADA ORGANIZIRA JEDANAESTU BICIKLISTIČKU NOĆ VJEŠTICA I VJEŠTAKA S TERENSKOM NOĆNOM VOŽNJOM

Na dva kotača po bespućima bjelovarske okolice

Atraktivna trasa obuhvaća sve tehničke aspekte vožnje, prometne kulture, ekologije, ali i zabave te je izuzetan oblik promocije biciklizma i sportski događaj koji je postao originalan bjelovarski turistički proizvod

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Biciklistički klub »Bjelovar«  već puno jedno desetljeće organizira noćnu terensku biciklističku vožnju okolicom grada obilježavajući na jedan poseban način noć vještica. Tako se ove godine u petak 30. listopada pod istim nazivom »Noć vještaka« po jedanaesti put održava vožnja trasom u dužini 38,5 kilometara od čega je dvije trećine po mekim poljskim putevima, šumskim stazama i makadamu.

Start je kao i svih godina u Šenoinoj ulici ispred »Mario-bara« u 18 sati, a cilj kao i do sada opet u »Mario-baru« oko 21 sat. Prema broju prijava za ovu noćnu vožnju vlada među terenskim biciklistima veliko zanimanje. Prijavljeno je tri dana prije starta pedesetak biciklista iz Bjelovara, ali i drugih gradova u županiji, Garešnice i Daruvara te također iz gradova susjednih županija, Zagreba, Čakovca i Koprivnice.

– Nažalost, broj sudionika je ograničen na 60 do 70 pa neće moći sudjelovati svi koji to žele, Interes i odaziv je svake godine sve veći. Nažalost prisiljeni smo limitirati broj učesnika kako bi svima osigurali sigurnost, okrjepu i simboličan nagradni fond. Zahvaljujemo svima, a posebno novinarima, koji su na bilo koji način pomogli  održavanje dosadašnjih noćnih vožnji i nadamo se daljnjoj suradnji i potpori – obavijestio je novinare na press-konferenciji u ime organizatora Goran Iličić, predsjednik Biciklističkog kluba »Bjelovar« i naglasio da je poslije noćne vožnje kostimirani HALLOWEEN PARTY  uz podjelu medalja i  tombola na kojem mogu sudjelovati svi koji se toga dana žele dobro zabaviti. Ovaj puta će sve partijanere zabavljati tamburaški sastav »Prijatelji«.

Goran Iličić je naglasio da  se vožnja u slučaju lošeg vremena odgađa za slijedeći dan u subotu 31. listopada. Podsjetio je da sudionici mlađi od 16 godina mogu voziti samo uz pratnju i suglasnost  roditelja te da u slučaju nezgode ili štete nanesene sebi ili  trećoj osobi svaki sudionik sam snosi  odgovornost. Isto tako je spomenuo da se kod podizanja startnog broja s početkom u 17 sati obavezno obavlja tehnički pregled bicikla i opreme. Obavezna je biciklistička kaciga i svjetlosna signalizacija te rezervna zračnica i pumpa. Također svaki sudionik plaća kotizaciju 30 kn  u koju je uključena medalja »finisher« i piće kod povratka startnog broja.

Biciklistička noć vještica i vještaka  jedinstven je biciklistički maraton koji se vozi noću u specifičnim noćnim uvjetima. Atraktivna trasa obuhvaća sve tehničke aspekte vožnje, prometne kulture, ekologije, ali i zabave te je izuzetan oblik promocije biciklizma i sportski događaj koji je postao originalan bjelovarski turistički proizvod.

Ažurirano ( Srijeda, 28 Listopad 2015 17:28 )