• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Čazmanska planinarska »metlarska« zabava

Zabavi prethodi planinarsko hodanje po zapadnim obroncima Regionalnog parka Moslavačka gora, a dan završava plesom pod maskama

E-mail Ispis PDF

ČAZMA HPD »Garjevica« Čazma i ove godine u subotu, 14. veljače, organizira tradicionalnu »metlarsku« zabavu na kojoj je glavni događaj izrada brezovih metli. Prethodi mu planinarsko hodanje po zapadnim obroncima Regionalnog parka Moslavačka gora, a dan završava plesom pod maskama. Zato ne zaboravite u naprtnjaču staviti odjeću za maskiranje!

Svi koji se upuste u pletenje metli od brezovine dobivaju diplomu »Br(e)zoučilišta« koju je potpisuje »dekan« Ivica Mataić, njegov idejni začetnik.

PROGRAM:

U 8 sati – dolazak na imanje obitelji Salaj u Grabovnici, 3 km od Čazme, poznato po zimskoj Božićnoj bajci(zagrijana velika dvorana)

Do 9 sati – dobrodošlica (razni namazi na kruhu, žestica, čaj, kuhano vino, kava)

U 9 sati kreće se na pohod obroncima Moslavačke gore. Na izbor se nudi: kraća ruta – 2 sata hoda, dulja – 3  sata i organizirano razgledavanje Čazme i okolice autobusom domaćina.

Od 12 sati je ručak – planinarski grah.

Nakon ručka slijedi radionica izrade metli, ples srca, ples pod maskama i s metlom, kao i druge zabavne igre uz glazbu uživo.

Povratak prema dogovoru.

ZAHTJEVNOST HODANJA: tehnički nezahtjevno; kondicijski umjereno teško

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše ili snijega, zamjenska odjeća, štapovi za hodanje te ostala oprema za jednodnevni izlet, ovisno o vremenskim uvjetima.

DOKUMENTI: osobna i zdravstvena iskaznica te planinarska iskaznica s markicom za 2016.

PREHRANA: u organizaciji domaćina. Kotizacija 40 kn (uključuje piće i hranu dobrodošlice, ručak i diplomu »Br(e)zoučilišta«).

Organizator (vodič) izleta, po dolasku, plaća za sve članove svojega društva.

PRIJAVE: što prije, a najkasnije do 10. veljače na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i mob. 099 2772 086.

Ažurirano ( Srijeda, 10 Veljača 2016 14:48 )