• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Događanja u Daruvaru i okolici u mjesecu ožujku

Ožujak u Daruvaru posvećen je ženama, likovnoj i glazbenoj umjetnosti, promocijama filmova i obilježavanju najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, dok početkom mjeseca travnja Daruvar postaje središte svemira, uvjerite se zašto

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Prvi proljetni mjesec u godini u Daruvaru osim proljetnica i prevrtljivih vremenskih prilika donosi nam i bogatstvo raznovrsnih priredbi i događaja. Ožujak u Daruvaru posvećen je ženama, likovnoj i glazbenoj umjetnosti, promocijama filmova i obilježavanju najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, dok početkom mjeseca travnja Daruvar postaje središte svemira, uvjerite se zašto.

RADIONICA UDRUGE ŽDRALICE DARUVAR

Članice Udruge Ždralice Daruvar koje se bave rukotvorinama, kreativnim i karitativnim radom nastavljaju s kreativnim radionicama i podučavanjem svih zainteresiranih za izradu raznih ukrasa povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Caritas župe svetog Antuna i Udruga Ždralice Daruvar pozivaju vas na Uskrsnu radionicu koja će se održati 2. ožujka od 17 do 19 sati u prostorijama udruge, Preradovićeva 79. Prigodnu uskrsnu prodaju rukotvorina, Udruga Ždralice Daruvar održat će 12. i 19. ožujka na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru.

VIŠE NA: https://web.facebook.com/Ždralice-Daruvar-416516571792894/?ref=ts&fref=ts

ŽENIJALNI  VIKEND U DARUVARSKOM KINU

I ove će se godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održati »Ženijalni vikend«, filmska fešta,  povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Drugi po redu  »Ženijalni vikend« održava se u Daruvaru od 3. do 8. ožujka, a prikazuje četiri filmska ostvarenja koja na kino platna donose ženske priče koje ne smijete propustiti. Proslavite Dan žena s ovim kompliciranim, duhovitim, ranjivim, ali i hrabrim junakinjama i inspirirajte se njihovim pričama s velikog platna.

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr
Drugi »Ženijalni vikend« organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 23 nezavisne kino dvorane MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Međunarodni dan žena je dan za prisjećanje na sve žene koje su sudjelovale u ženskim pokretima diljem svijeta, dan je to pobune, prkosa i ustrajnosti u ostvarivanju ženskih prava. U spomen i na čast svim ženama koje su dale svoj obol u ostvarivanju ženskih prava Restoran Terasa Daruvarskih toplica organiziraju proslavu Dana žena u subotu, 12. ožujka 2016. godine u večernjim satima. U ponudi je prigodan meni, tombola i poklon iznenađenja za sve pripadnice nježnijeg spola te svirka benda koji će se pobrinuti za dobro raspoložene i rasplesane goste. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Odlučite li opustiti se toga vikenda u Daruvarskim toplicama, iskoristite trodnevni paket aranžman s neograničenim kupanjem u bazenima s ljekovitom termalnom vodom i korištenjem wellness-spa oaze. VIŠE NA: www.daruvarske-toplice.hr

IZLOŽBE U GRADSKOJ GALERIJI

Ljubitelje likovne umjetnosti pozivamo da posjete postav umjetničkih djela s XXI likovne kolonije održane u Centru Rudolf Steiner Daruvar 2013. godine, u Galeriji Grada Daruvara »Croatia osiguranje« u Knytlovoj 1. Izložba se može posjećivati subotom od 11 do 13 sati i nedjeljom od 17 do 19 sati, sve do 8. ožujka.

Dana 9. ožujka u 19 sati, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine i Grada Daruvara, bit će upriličeno svečano otvorenje retrospektivne izložbe fotografija života i rada Vojina Bakića, poznatog kipara iz Bjelovara.

Dana, 18. ožujka u 19 sati pozivamo vas na otvorenje izložbe pisanica kolekcionara Stjepana Pohižeka. Unikatne pisanice izrađene su uglavnom od drveta te oslikane i ukrašene različitim motivima, tehnikama i materijalom. Izložbu pisanica Stjepana Pohižeka moći ćete posjetiti sve do 4. travnja i to subotom od 11 do 13 sati i nedjeljom od 17 do 19 sati.

USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

DJEČJI FESTIVAL »USUSRET PROLJEĆU«

U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar ,16. ožujka s početkom u 19:00 sati u Kino dvorani »30.svibnja« održat će se Dječji festival »Ususret proljeću«. Dječjim festivalom bit će prikazano isključivo dječje stvaralaštvo,  rezultat zajedničke suradnje i  višemjesečnog rada učenika svih daruvarskih škola.

Pozivamo vas i na koncert učenika i nastavnika Glazbene škole Brune Bjelinskog koji će se održati 30. ožujka s početkom u 18,30 sati u dvorani glazbene škole.

USKORO VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr i www.visitdaruvar.hr

U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI

Uključite se u aktivnosti Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar tijekom ožujka:

7.3.2016. – 12.3.2016. – Ženski tjedan – Povodom obilježavanja međunarodnog Dana žena svake godine tradicionalno se organizira Ženski tjedan kada se uz kavu i čokoladu u ugodnom ambijentu Knjižnice održavaju tribine i predavanja na određenu temu.

17.3.2016. u 18 sati – u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske Daruvar i Vijećem Ogranaka Matice Hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se promocija knjige Admiralovi zapisi: o pobjedi i ljubavi, Davora Domazeta- Loše.

RADIONICE:

- 12.3.2016. u 9 sati- Kreativna radionica za odrasle, voditeljica Danijela Ljutak Jureković

- 12.3.2016. u 10 sati kreativna radionica za djecu od 6 do 10 godina, voditeljica Danijela Marić

- 12.3.2016. u 11 sati- Mađarska radionica za djecu, voditeljica Rebeka Toth

- 15.3.2016. - radionica kreativnog pisanja za djecu od petog do osmog razreda OŠ, voditeljica Marina Singer

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

ROĐENDANSKI PARTY MK DARUVAR

Trinaest godina širenja pozitivnih vibracija, promoviranja sigurne vožnje na dva kotača i humanitarnog rada, članovi Moto kluba Daruvar obilježit će rođendanskom proslavom 26. ožujka od poslijepodnevnih sati, u društvu gostiju, prijatelja i simpatizera u okruženju klupskih prostorija u Strossmayerovoj ulici koja će započeti već u poslijepodnevnim satima uz prigodnu eno-gastro ponudu i taktove rock glazbe.

VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr i  https://web.facebook.com/moto.klubdaruvar/

10 DANA ASTRONOMIJE U DARUVARU

Sedmu godinu za redom Astronomsko društvo Kumova slama Daruvar organizira jedinstvenu manifestaciju koja će se ove godine održavati od 1. do 10. travnja na temu Planeta Zemlja. Svakodnevno će se održavati radionice za sve uzraste, od astronomskog vrtića, Inspiring Science Education radionica, promatranja dnevnog i noćnog neba teleskopima, predavanja poznatih znanstvenika i astronoma kao što su : Vladimir Paar, Ante Radonić, Korado Korlević, Ivica Puljak, Dijana Dominis Prester, Davor Horvatić, Nebojša Subatović, Tijana Prodanović i dr. Većina predavanja će se održavati u Hrvatskom domu u Ulici Matije Gupca br. 7 gdje će biti postavljena i prigodna izložba o Zemlji kao i tradicionalna izložba astrofotografija.  Kao poslastica za kraj 10DA, održat će se Okrugli stol tijekom kojega će se pokušati odgovoriti na pitanje; Može li Daruvar u budućnosti postati meka astronomskog turizma?  Navratite i uvjerite se sami zašto je Daruvar u to vrijeme središte svemira!?

VIŠE NA: www.kumova-slama.hrwww.visitdaruvar.hr

Ažurirano ( Petak, 04 Ožujak 2016 13:27 )