• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZAKLADA ANA RUKAVINA POZIVA GRAĐANE NA AKCIJU UPISA U REGISTAR U BJELOVARU

Potraga za podudarnim darivateljima

Akcija upisa u Registar održat će se na inicijativu gospođe Željke i gospodina Damira Kržaka

E-mail Ispis PDF

Foto: ilustracija (arhiva Zvona)

BJELOVAR U srijedu 20. travnja od 14 do 16 sati, u prostorijama Mladeži HSLS-a (Ul. J. J. Strossmayera 3) u Bjelovaru održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija upisa u Registar održat će se na inicijativu gospođe Željke i gospodina Damira Kržaka.

Potaknut vlastitom borbom s akutnom limfoblastičnom leukemijom, želja je gospodina Damira ovom akcijom pomoći u potrazi za podudarnim darivateljem oboljelim osobama u Hrvatskoj i inozemstvu.

PRVI KORAK JE UPIS

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

LIJEK JE U NAMA

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 50.988 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 59 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kontakt osobe su Željka Kržak, Goran Romek i Saša Novak (mob. 098 161 9894, 098 9500 723,  091 5080 794) Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano ( Četvrtak, 14 Travanj 2016 23:07 )