• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOĆ KNJIGE 2016. – PREGRŠT RAZLOGA ZA POSJET

Kamo izaći u petak navečer? U knjižnicu.

Kada ste zadnji put nešto učinili prvi put? Okušajte se u drukčijim društvenim igrama u Narodnoj knjižnici »Petar Preradović« i sudjelujte u prvom bjelovarskom LARP-

E-mail Ispis PDF

Foto: Štefan Brajković

Predstava poznate glumačke družine HISTRION, Nismo sve Karenjine, poklon je Narodne knjižnice »Petar Preradović« Bjelovarčanima.

BJELOVAR Svi odjeli bjelovarske knjižnice ovoga petka bit će poprište brojnih zabavnih aktivnosti namijenjenih ne samo knjiškim moljcima, nego svekolikoj publici željnoj kvalitetnih događanja u gradu.  Za najmlađe članove, Dječji odjel priprema  Malu noćnu pričaonicu, a za one malo veće slijedi Velika noćna pričaonica.

Ipak, glavni tulum priprema se za odrasle (koji nisu zaboravili biti djeca). U matičnoj zgradi, na svim odjelima (Čitaonica dnevnog tiska, Odjel za odrasle i Studijski odjel) istovremeno će se odvijati različite društvene igre. U prizemlju, u Čitaonici novina, LARP (Live Action Role-Playing) priprema Miroslav Wranka. Za igru je važna uvodna priča koja vas uvodi u vaš lik, a daljnji tijek događaja ovisi isključivo o interakciji likova. Uvodna igra iz serijala Famiglia Bonifacio, koja će se odvijati u petak, vraća nas u razdoblje mafijaških obračuna dvadesetih godina prošloga stoljeća. Prethodno iskustvo nije potrebno, kao ni kostimi, ali zato je obvezna prijava s obzirom da je broj igrača strogo propisan.

Prijaviti se možete osobno, na Odjelu za odrasle ili elektroničkom poštom ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ). Na isti način možete se prijaviti za stolnu igru naziva Dungeons&Dragons (D&D) na Odjelu za odrasle. Igra koju će okupljenima prezentirati Goran Barunić najviše će oduševiti poklonike Tolkienovih romana i fantastike.

Ljubitelje kartaških igara razveselit će aktivnosti na Studijskom odjelu gdje će se odviti kolekcionarska kartaška igra Magic: the gathering, a sve nove igrače očekuju novi »deckovi« karata.

I na kraju, dvije hrvatske dive očekuju vas i na daskama Bjelovarskog kazališta. Pjevačica Ksenija Erker te glumica Vera Zima oduševit će sve ljubitelje poezije i šansone programom naziva Nismo sve Karenjine. Ovu predstavu kazališne družine Histrion, kao i ostale sadržaje u petak, 22. travnja, poklanja vam Narodna knjižnica »Petar Preradović« i za sve posjetitelje potpuno je besplatna. Svi programi za odrasle počinju u 19 sati, a detalje potražite na mrežnim stranicama Narodne knjižnice »Petar Preradović«.

Ažurirano ( Utorak, 19 Travanj 2016 08:55 )