• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DOĐITE NA ŠETNJU I METLARSKU ZABAVU

E-mail Ispis PDF

 

ČAZMA - GRABOVNICA Planinarsko društvo »Garjevica« Čazma organizira u subotu 16. veljače 2013. godine Prvu čazmansku planinarsku metlarsku zabavu povodom Fašnika i Valentinova.

Okupljanje je na imanju Salaj u Grabovnici je u 9 sati. Na hodanje obroncima Regionalnog parka Moslavačka gora kreće se u 10 sati. Na putu je predviđen posjet starom mlinu u Vučanima, vodenici iz 1907 godine, zatim tradicijskoj moslavačkoj kući Tonković u Mikloušu. Šetnja će se nastaviti kroz šumu do brda Sveti Vid, uz crkvu, spomenik kulture i »Zmajevo gnijezdo« do imanja Salaj gdje bi se planinari ponovo okupili do 14,30 sati.

Nakon ručka u 15 sati počinje škola za izradu metli od brezovih grana koje će planinari ubrati tijekom šetnje. Slijedi zabava i druženje.

Do sada je poznato sudjelovanje oko 120 planinara iz Zagreba, Kutine, Novske, Lipika, Bjelovara, Kutjeva pa čak i tri iz Tuzle.

Predsjednik Planinarskog društva »Garjevica« Čazma Franjo Jagatić poziva sve planinare i ljubitelje prirode i druženja da se uključe u ovu planinarsku manifestaciju mladog čazmanskog društva koje uspješno djeluje tek godinu dana. Za sve informacije na telefon 099 2772 086.

Ažurirano ( Petak, 15 Veljača 2013 22:06 )