• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VIKEND FOLKLORA U BJELOVARU

E-mail Ispis PDF

 

BJELOVAR - Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara poziva Vas na nekoliko događanja krajem ovoga tjedna u Domu kulture Bjelovar. U petak 22. veljače, u 18.00 sati, bi će održan gajdaški koncert »LJEPOTA NARODNE DUŠE«.  Organizator koncerta je »TRADICIJSKI KULTURNI CENTAR« iz Bjelovara i ZAJEDNICA UDRUGA U KULTURI GRADA BJELOVARA u suradnji sa Stjepanom Večkovićem, solistom na narodnim instrumentima iz zagrebačkog »Lada«.

Koncert je posvećen pokojnom Marku Križanu, sviraču na bilogorskim »dudama«. Na koncertu sudjeluju svirači na dudama i drugim sviralama iz Republike Slovačke,Trio Janči, Lana Moslavac, Iva Cvrtila i svirači Centra za tradicijska glazbala Hrvatske iz Zagreba.

U subotu 23. veljače u Domu kulture Bjelovar, u 18.00 sati, bit će održana kulturna manifestacija »DJEČJI FOLKLOR HRVATSKE«. Organizator je KUD »BJELOVAR« iz Bjelovara i ZAJEDNICA UDRUGA U KULTURI GRADA BJELOVARA. U programu sudjeluju dječje folklorne skupine KUU »PRIGOREC« iz Sesvetskog Kraljevca, KUD »KRIŽ« iz Križa, KUD »POSAVEC« IZ Dubrovčaka Levog, KUD »GRANIČAR« iz Čazme i domaćin KUD »BJELOVAR« iz Bjelovara.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Veljača 2013 23:40 )