• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VITRAJI VILUPEKOVIH U HOTELU PODRAVINA

E-mail Ispis PDF

 

KOPRIVNICA – Najnovija izložba Ateliera Vilupek, Željke i Darka Vilupeka, bit će otvorena u Hotelu Podravina u Koprivnici od 1. do 10. ožujka 2013. godine. U vrijeme održavanja izložbe održat će se i radionica izrade predmeta Tiffany tehnikom.

Iza ovog umjetničkog para je mnogo uspješnih izložbi i priznanja za kvalitetan i originalan umjetnički izražaj. Njihovi radovi mogu se vidjeti na njihovim internetskim stranicama.

U Atelieru Vilupek izrađuju vitraje od stakla u boji. Upotreba vitraja je mnogostruka. Mogu se ugraditi u prozorska okna, drvenu ili PVC te željeznu konstrukciju i dr. Mogu biti samostojeći stakleni zidovi, staklene pregrade, klizna vrata, izlozi, stakleni svjetleći stropovi, staklene krovne konstrukcije, stakleni paviljoni i sl.
Vitraji su izuzetno atraktivni i u dijelovima kuhinjskih elementa, ormara i ostalog kućnog i uredskog namještaja.

- Vitraji podižu razinu interijera, daju prostoru duhovnu, prozračnu eleganciju. Igra boja i svjetlosti upotpunjuje prostor umjetničkim doživljajem te stvara pozitivnu energiju udobnosti življenja u svjetlosti boja i sjena, kažu Željka i Darko Vilupek.

Njihovi vitraji su ugrađeni i krase dvadesetak sakralnih objekata u Hrvatskoj, krase mnoge urede, kafiće, frizerske salone, ljekarne, hotele i obiteljske kuće u Hrvatskoj i izvan njezinih granica.

Vilupekovi također izrađuju i vrlo atraktivna unikatna ogledala u Tiffany tehnici i tehnici mozaika, Tiffany svjetiljke i mozaik svjetiljke, staklene svjetleće stolove te i suvenire od stakla u boji za sve prilike.

Ažurirano ( Nedjelja, 24 Veljača 2013 17:26 )