• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


HRVATSKI KUHARSKI KUP PRVI PUTA U BJELOVARU OD 14. DO 16. OŽUJKA 2013. GODINE U BJELOVARSKOM RESTORANU ŠLJUKIN GON POD NAZIVOM »SLATKA NIT« BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

ZADANA JELA OD DIVLJAČI, SIRA I MEDA

Udruga kuhara grada Bjelovara uputila je poziv svim ugostiteljima Bjelovarsko-bilogorske županije i njihovim kuharima te svim Ugostiteljskim školama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za sudjelovanje u Kulinarskom kupu »Slatka nit« Bjelovarsko-bilogorske županije.

E-mail Ispis PDF

 

BJELOVAR - Udruga kuhara grada Bjelovara dobila je priliku da po prvi puta na ovim prostorima organizira jedno od natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa koje će biti održno od 14. do 16. ožujka 2013. godine u bjelovarskom restoranu Šljukin gon.

Udruga kuhara grada Bjelovara je i do sada kroz razne aktivnosti promicala turističke i gastronomske vrijednosti Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, a organizacija Hrvatskog kuharskog kupa je još jedan način da se ovaj dio Hrvatske predstavi kao zanimljiva turistička destinacija.

Udruga kuhara Grada Bjelovara uputila je poziv svim ugostiteljima Bjelovarsko-bilogorske županije i njihovim kuharima te svim Ugostiteljskim školama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za sudjelovanje u Kulinarskom kupu »Slatka nit« Bjelovarsko-bilogorske županije. Poziv za sudjelovanje poslan je i svim nacionalnim manjinama Bjelovarsko-bilogorske županije sa željom da se prezentacijom svojih autohtonih jela i običaja uključe u manifestaciju. Poziv je također upućen i potencijalnim sponzorima.

ŠTO KUHAJU NATJECATELJI?

Zadane teme za natjecanje su:

HLADNO PREDJELO: pileća prsa, svježi kravlji sir

GLAVNO JELO: divljač

DESERT: jabuka i med

Za svakog natjecatelja Udruga kuhara osigurava glavne namirnice.

- Veliki projekti poput »SLATKA NIT« ne mogu se ostvariti bez kvalitetne podrške institucija i predstavnika gospodarstva. Procjenjujemo da bi zajednički angažman predstavnika gospodarstva i lokalnih uprava te nas kao organizatora, rezultirao uspjehom i obostranim zadovoljstvom. Sponzorima nudimo mogućnost postavljanja izložbenog štanda na kojem mogu promovirati proizvode. Također, sponzori mogu doprinijeti u pripremi prigodnih poklona za pobjednike natjecanja kupa »SLATKA NIT«, a posebno je zanimljivo da sponzori mogu uvrstiti svoje proizvode i u pripremu natjecateljskih jela, kaže Božidar Miodragović - predsjednik Udruge kuhara grada Bjelovara, domaćina i organizatora ove kuharske manifestacije.

Udruga kuhara Grada Bjelovara poziva sve ugostitelje da omoguće svojim kuharima pristup ovom natjecanju. Sve informacije i prijave šaljite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na mobilni telefon 098 436 202

PROGRAM NATJECANJA SA SVEČANOM VEČEROM

1. DAN

14.00 - smještaj sudionika natjecanja u hotelu

14.30 - 16:30 – turistički obilazak i posjet znamenitostima Bjelovarsko-bilogorske županije

16.30 - sastanak s natjecateljima

18.30 - zajednička večera

19.00 - 24.00 – rad u kuhinji

2. DAN

05.00 - ulazak u kuhinju i cjelodnevni rad te ocjenjivanje eksponata

13.00 - 14.00 - ručak za natjecatelje

14.00 - 19.00 - nastavak natjecanja

20.00 - svečana večera i proglašenje pobjednika

 

Ažurirano ( Petak, 01 Ožujak 2013 13:57 )