• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVI PUBLICISTIČKI URADAK BJELOVARSKOG NOVINARA TUGOMIRA PEMPERA O BICIKLIJADAMA POZNATIH OSOBA

VJERUJTE, S BICIKLA JE SVE DRUGAČIJE!

Foto-putopis o bicikliranju Bjelovarsko-bilogorskom županijom poznatih gospodarstvenika, političara, novinara i drugih osoba iz javnog i kulturnog života

E-mail Ispis PDF

Zahvaljujući podršci svih sudionika vožnja na biciklima poznatih javnih osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije posljednjih nekoliko godina, naš je kolega novinar Tugomir Pemper koristeći materijale većeg broja suradnika, na jednom mjestu prikupio i ukoričio rezultate višegodišnjeg promidžbenog projekta o biciklijadama, kojima su nositelji bili Bjelovarsko-bilogorska županija, Bjelovarski sajam i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije uz pomoć gradova i općina kroz koje se kretala biciklistička kolona te uz domaćinstvo gospodarsko-turističkih destinacija u kojima su boravile poznate javne osobe.

GLAVNA TEMA PUBLIKACIJE SU POZNATE JAVNE OSOBE NA BICIKLIMA

Publikacija s naslovom "Vjerujte, s bicikla je sve drugačije!" , tiskana na 170 stranica s nekoliko stotina fotografija na najbolji način govori o velikoj potencijalnoj turističkoj vrijednosti biciklističkih staza na području cijele županije u sprezi s raznovrsnom turističkom ponudom, ali govori i o zdravstveno-rekreativnoj važnosti i potrebi bicikliranja što većeg broja ljudi. Zanimljivi publicistički uradak Tugomira Pempera donosi i niz zanimljivih informacija s razmišljanjima o vožnji na biciklu u bližoj prošlosti i danas te o neobičnim biciklima i biciklistima. Autor Tugomir Pemper vjeruje da će ovaj foto-putopis biciklista rekreativaca pozitivno utjecati na povećavanje broja biciklista i turista na dva kotača, kao što su to prošlih nekoliko godina učinile i biciklijade poznatih javnih osoba, koje su glavna tema nove publikacije. O sve više zainteresiranih građana za vožnju biciklom najbolje govori sve veći broj biciklista koji se nalaze na bilogorskim cestama, porast broja prodanih bicikala i povećanje broja prodavaonica s biciklima, dijelovima i opremom za bicikliranje. Može se zaključiti da je na području Bjelovarsko-bilogorske županije sve prisutniji svjetski trend povratka biciklu . To treba pratiti i osmišljenija turistička ponuda sadržaja zanimljivih biciklistima, i to biciklistima svih generacija i fizičke pripremljenosti, bez obzira na vrijednost njihovih bicikala i opreme. Važna je samo želja i ugoda u vožnji na dva kotača.

Saznajemo da će se ponovo na jednom mjestu okupiti poznate javne osobe, sudionici biciklijada i zajednički promovirati putopisnu kroniku svog bicikliranja, ali i dogovoriti nastavak ove već male tradicije bicikliranja. Dakako da će to biti u lovačkoj kući Lovačke udruge "Fazan" Gudovac u Prgomelju, mjestu gdje su biciklisti uvijek pronalazili ugodno odmorište i okrjepu.

Ažurirano ( Četvrtak, 01 Studeni 2012 15:48 )