• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TISKOVNA KONFERENCIJA GO HSLS-a KOD KRIŽANJA JUŽNE OBILAZNICE I ULICE MALE SREDICE

DARIO HREBAK: BJELOVARSKI HSLS PODRŽAVA IZGRADNJU KRUŽNOG TOKA

Kako se priča da imamo Tonijevo kino i garažu ne bi me smetalo da dobijemo i Tonijev kružni tok. – rekao je Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a Bjelovar

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a Bjelovar, zajedno s nezavisnim vijećnikom Mjesnog odbora A. G. Matoš Goranom Deželićem te Miroslavom Kovačom koji je i pokrenuo peticiju za izgradnju kružnog toka na križanju južne obilaznice i Ulice Male Sredice, održao je konferenciju za tisak s temom izgradnje kružnog toka na ovom opasnom i nažalost, za četvero građana, smrtonosnom križanju. O ovom problemu i akciji građana koji žive u blizini ovog opasnog križanja prvi je upravo pisao i upozorio  naš portal.

Dario Hrebak rekao je da bjelovarski HSLS podržava izgradnju kružnog toka, te da je to trebalo učiniti i mnogo prije. Na izgovor grada kako se za takvo nešto nema novaca, Hrebak je upravo upozorio na netom završena dva velika gradska projekta koji su koštali desetke milijuna, a koji i nisu toliko bitni koliko je bitno uređenje ovog križanja zbog sigurnosti građana. Osvrnuo se i na tekst s našeg portala, u kojem gradske vlastiti govore kako je križanje sigurno te kako nema potrebe za kružnim tokom, te ustvrdio kako se mišljenje ipak promijenilo te je u jednoj lokalnoj tiskovini navedeno rješavanje problema ovog opasnog križanja od strane gradskih vlasti. Hrebak je najavio kako će vijećnici HSLS-a podržati gradski proračun za 2015. godinu samo ako se u njemu  bude nalazila stavka za kružni tok na ovom križanju. Osim toga, kazao je Hrebak, kako se priča da imamo Tonijevo kino i garažu njemu ne bi smetalo da dobijemo i Tonijev kružni tok.

Miroslav Kovač koji je pokrenu peticiju, a koji je nažalost prije 17 godina nastradao na ovom zloglasnom i opasnom križanju. Gospodin Kovač je rekao kako je za izgradnju kružnog toga prikupljeno više od 1500 potpisa. Napomenuo je da je zadovoljan što gradske vlasti napokon kreću prema rješavanju problema ovog opasnog križanja, ali je i nadodao kako je jedino riješene upravo kružni tok. Pri tome je upozorio da postavljanje semafora, najvjerojatnije ne bi riješilo problem, jer ako vozači ne primjećuju mnogobrojne znakove STOP, teško da će primijetiti i semafor. Osim toga, kaže gospodin kovač, potpisnici peticije zahtijevaju kružni tok s podignutim otokom kako se ne bi moglo proletjeti kroz njega.

Goran Deželić rekao je nekoliko statističkih podatka o broju prometnih nesreća koja su se dogodile od 2000. godine do 1.1. 2014., a koje je dobio od policije. U tom razdoblju dvije osobe su smrtno stradale, 30 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama šest osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, dok su 33 osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Cijelu konferenciju za tisak možete pogledati na videu.

Ažurirano ( Subota, 30 Kolovoz 2014 18:57 )