• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA GRADSKOJ TRŽNICI U BJELOVARU POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM O DAVANJU AUTOCESTA U KONCESIJU

BJELOVARČANI SUDJELUJU U INICIJATIVI »NE DAMO NAŠE AUTOCESTE!«

HSLS daje potporu sindikatima i građanskim udrugama te će zajedno sa svim svojim članovima i ograncima sudjelovati u prikupljanu potpisa za referendum

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Prikupljanja potpisa za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o pitanju davanja hrvatskih autocesta u koncesiju počelo je danas, 11. listopada, i u Bjelovaru na Gradskoj tržnici u sklopu inicijative »Ne damo naše autoceste!«. Potpisi će se prikupljati od 11. do 25. listopada.

– Danas smo prikupili preko 350 potpisa u na bjelovarskoj Gradskoj tržnici. Ukoliko ima zainteresiranih volontera za područje Daruvara, Grubišnog Polja, Čazme, Garešnice za prikupljanje potpisa za referendum NE DAMO NASE AUTOCESTE neka se jave Goranu Dežaliću broj mobitela 092 148 97 75 ili meni na 098 436202 – rekao je koordinator inicijative za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Božidar Miodragović.

Inicijativu Ne damo naše autoceste! pokrenulo je sedam organizacija civilnog društva (Mreža mladih Hrvatske, Pravo na grad, Zelena akcija, GONG, Centar za mirovne studije, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta) i pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH, MHS, HURS, URSH). Ovih 14 organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju, a inicijativi su se priključile i brojne druge organizacije (sindikati, udruge) i građani iz svih krajeva Hrvatske. Inicijativa se okupila sa sljedećim ciljevima:

  • spriječiti predloženo davanje hrvatskih autocesta u koncesiju koje je prometno, ekonomski i društveno štetno;
  • aktivno uključiti građane u odlučivanje o ovoj važnoj društvenoj temi;
  • stvoriti temelj za dugoročnu suradnju organiziranog civilnog društva, sindikata pitanja upravljanja zajedničkim dobrima

HSLS daje potporu sindikatima i građanskim udrugama te će zajedno sa svim svojim članovima i ograncima sudjelovati u prikupljanu potpisa za referendum.

Pozivamo sve građanke i građane da se uključe u akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju. Besplatni broj telefona za volontere: 0800 4229.

Ažurirano ( Subota, 11 Listopad 2014 17:48 )