• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENE HSP-a BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE INTERES SELJAKA MORA BITI NA PRVOM MJESTU, A NE DIREKTIVE EU I RAZLIČITIH LOBIJA

Dakle, Zakon i uredbe koji reguliraju ovu problematiku treba mijenjati u interesu seljaka – stoji u priopćenju koje potpisuje Tihomir Grdinić, predsjednik Povjerenstvo za selo i poljoprivredu HSP-a

E-mail Ispis PDF

Nitko sretniji od HSP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kada bi prošao prijedlog i ušao u proračun Bjelovarsko-bilogorske županije prijedlog HSS-a da BBŽ plati nametnuti harač za registracije uređaja za prskanje, te tečaj za rad s prskalicama i za korištenje sredstva za zaštitu bilja.

Budući se radi o problemu na koji je HSP prvi upozorio a i poznato nam je da je župan izjavio da nema novaca ni za naknadu za štetu od poplava a kamoli za ovaj prijedlog koji Županiju treba koštati 3 milijuna kuna ocjenjujemo ga još jednim populističkim prijedlogom.

Povjerenstvo za selo i poljoprivredu HSP-a smatra da ako već Ministarstvo poljoprivrede nije znalo u pregovorima s EU izboriti se za hrvatsko selo i seljaka neka tu svoju nesposobnost i plati.

Dakle, Zakon i uredbe koji reguliraju ovu problematiku treba mijenjati u interesu seljaka.

U tom pravcu treba usmjeriti djelovanje županijskih vlasti, kroz lobiranje u Ministarstvu poljoprivrede ishoditi puno jeftinija rješenje za seljake.

Direktive EU koje je Hrvatska prihvatila u svakom slučaju mogu biti znatno jeftinije.

Predlažemo da Ministarstvo poljoprivrede raspiše natječaj za javnu nabavu usluga registracije prskalica i edukacije korisnika, te da proširi broj ovlaštenih firmi i ustanova ovlaštenih za provedbu registracije. Usput da eliminira neke nepotrebni troškove koji sada iznose oko 1200 kuna za cijeli proces registracije i edukacije. Naravno i da sve to plati iz centralnog proračuna.

HRVATSKA STRANKA PRAVA

Povjerenstvo za selo i poljoprivredu

Tihomir Grdinić, predsjednik

Ažurirano ( Petak, 24 Listopad 2014 16:01 )