• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ŠEĆERNE BOLESTI

BJELOVARSKE LIBERALKE BJELOVARČANIMA MJERILE TLAK I RAZINU GLUKOZE U KRVI

Dijabetes je jedan od prvih 10 uzročnika invalidnosti i komplikacija kao što su srčani i moždani udar, amputacije te oštećenja vida a preko 40% osoba s dijabetesom ne znaju da su oboljeli

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Liberalke bjelovarskog Gradskog ogranka HSLS-a, kako bi ukazale na važnost što ranijeg otkrivanja šećerne bolesti, danas, 15. studenog, na bjelovarskom korzu građanima su mjerile tlak i razinu glukoze u krvi, te na taj način obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti, koja godišnje odnese 4,6 milijuna ljudskih života.

Dijabetes ili šećerna bolest je kronična bolest kod koje povišena razina glukoze u krvi može rezultirati dugoročnom štetom za organizam, te oštećenjem pojedinih organa i tkiva. Stoga je vrlo važno na vrijeme prepoznati te započeti s liječenjem ove vrlo raširene bolesti, od koje danas u svijetu boluje preko 366 milijuna ljudi. Dijabetes je jedan od prvih 10 uzročnika invalidnosti i komplikacija kao što su srčani i moždani udar, amputacije te oštećenja vida a preko 40% osoba s dijabetesom ne znaju da su oboljeli.

Ažurirano ( Subota, 15 Studeni 2014 15:23 )