• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSJEDNIČKI KANDIDAT IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO JE BJELOVAR

UZ USTAVNE REFORME POSTAVITI NOVI INSTITUCIONALNI OKVIR KOJI ĆE OMOGUĆITI RAZVOJ GOSPODARSTVA

Drugi dio mog pravog puta, zajedničkog pravog puta je želja da se naše gospodarstvo profilira kao moderno gospodarstvo 21. stoljeća – pojasnio je Josipović

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Iako predsjednički kandidat Ivo Josipović vodi svoju predizbornu kampanju pod sloganom »To je pravi put«, na svoj dolazak u Bjelovar uspio je u subotu, 13. prosinca, zakasniti, iako nije skrenuo na krivi, već se državo pravog puta. Upravo zato što su mnogi naši sugrađani željeli biti sa mnom »Na pravom putu« te su me dodatno zadržali, zakasnio sam u svoj Bjelovar, ali sad sam tu s ljudima koji isto hoće biti »Na pravom putu«, pojasnio je Josipović novinarima, koji su se našalili na račun njegovog kašnjenja i slogana »To je pravi put«, a koji su ga dočekali zajedno s bjelovarskim SDP-ovcima i ostalim Bjelovarčanima. Josipovića su na Adventskom trgu dočekali župan Damir Bajs i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima.

– Surađivao sam u Hrvatskoj s dvije vlade, onom s Jadrankom Kosor i s Vladom gospodina Milanovića i ne mogu reći, nastojala je i jedna i druga vlada, provesti institucionalne promjene, ali nije išlo. Zašto nije išlo? Zato što društveni okvir, politički okvir, institucionalni okvir nije odgovarao tim željama i potrebama razvoja gospodarstva. I zato kako je to bilo u Poljskoj, Estoniji i još nekim zemljama, želim uz Ustavne reforme postaviti novi institucionalni okvir koji će omogućiti razvoj gospodarstva. Drugi dio mog pravog puta, zajedničkog pravog puta je želja da se naše gospodarstvo profilira kao moderno gospodarstvo 21. stoljeća. Naše gospodarstvo, što zbog tehnološkog razvoja, što zbog zaostataka, što zbog profiliranja pojedinih djelatnosti još uvijek nije u 21. stoljeću, a vrijeme je da snažno zakoračimo u 21. stoljeće – odgovorio je Ivo Josipović na upit novinara da malo pojasni svoj program.

Josipović se prošetao Adventskim trgom te je porazgovarao i fotografirao se s građanima. Nakon Bjelovara u subotu je posjetio Daruvar i Čazmu.

Ažurirano ( Nedjelja, 14 Prosinac 2014 16:55 )