• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE POVJERENSTVA ZA SELO I POLJOPRIVREDU HRVATSKE STRANKE PRAVA

Zašto plaćamo i kako otkazati »Mljekarski list«?

Napominjemo da mi u Povjerenstvu za selo i poljoprivredu Hrvatske stranke prava nemamo ništa protiv Mljekarskog lista, čak šta više smatramo ga korisnim i edukativnim za naše proizvođače mlijeka, ali smo protiv naslijeđa nekih drugih vremena da se »nešto mora«. Moramo ostaviti na volju proizvođačima mlijeka da sami odluče žele li ili ne žele kupovati »Mljekarski list« – stoji u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

E-mail Ispis PDF

Uz sve namete koje plaćaju hrvatski seljaci su prinuđeni plaćati i »Mljekarski list« bilten Hrvatske mljekarske udruge. »Mljekarski list« za seljake je nešto pa skoro kao pristojba za Hrvatsku radio televiziju (gledao-ne gledao, plaćaš) koju svaki proizvođač mlijeka mora plaćati, a da ga nitko ne pita želi li on to ili ne želi.

Izlazi mjesečno, a godišnja pretplata iznosi 180 kn. Do sada su seljaci taj namet plaćali preko isplate otkupljenog mlijeka, a u zadnje vrijeme za to dobiju račun, a taj bilten se isporučuje preko otkupljivača mlijeka ili poštom.

Mi smo probali otkazati pretplatu i uspjeli smo, na slijedeći način.

Na e-mail adresu Hrvatske mljekarske udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , poslali smo zahtjev za otkazom pretplate i naveli sve točne podatke (ime, prezime, punu adresu i OBVEZNO – BROJ PRETPLATE) nosioca pretplate i dobili smo obavijest da je pretplata otkazana.

Ako »Mljekarski list« primate preko »mljekare« morate se javiti u referedu mijekare u kojoj predajete mlijeko i otkazati pretplatu. Isti moraju postupiti po vašem zahtjevu.

Napominjemo da mi u Povjerenstvu za selo i poljoprivredu Hrvatske stranke prava nemamo ništa protiv Mljekarskog lista, čak šta više smatramo ga korisnim i edukativnim za naše proizvođače mlijeka, ali smo protiv naslijeđa nekih drugih vremena da se »nešto mora«. Moramo ostaviti na volju proizvođačima mlijeka da sami odluče žele li ili ne žele kupovati »Mljekarski list«.

Koliko znamo list izdaje Hrvatska mljekarska UDRUGA i nije nam jasno s koje pozicije jedan seljak – proizvođač mlijeka mora kupovati časopis pa bio on i stručni u njegovoj djelatnosti. Ako netko misli da se »nešto mora« neka taj to »nešto« i plati.

Naš prijedlog je da kompletno financiranje“ Mljekarskog lista“ preuzmu otkupljivači mlijeka u Hrvatskoj, jer prije svih njima je u interesu da podignu i kvalitetu i količinu mlijeka u Hrvatskoj, ili možda nije??

Hrvatska stranka prava

Povjerenstvo za selo i poljoprivredu.

Ažurirano ( Srijeda, 28 Siječanj 2015 14:11 )