• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DARINKO KOSOR, PREDSJEDNIK HSLS-A I DARIO HREBAK, POTPREDSJEDNIK HSLS-a ODRŽALI SU KONFERENCIJU ZA NOVINARE U HOTELU CENTRAL

HSLS svoju predizbornu kampanju za parlamentarne izbore započeo u Bjelovaru

Dakle, ako u SDP-u razmišljaju da izbori trebaju biti u svibnju ili lipnju, mi ih u tome podržavamo i očekujemo da na idućoj sjednici Sabora dođe do raspuštanja Sabora i da što prije imamo izbore – rekao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i Dario Hrebak, potpredsjednik HSLS-a održali su danas, 21. veljače, konferenciju za novinare u bjelovarskom Hotelu Central. Konferencija je održana prije održavanja Središnjeg vijeća stranke. Vodstvo HSLS-a je odlučilo kako će u izbornoj godini održavanje Središnjeg vijeća maknuti iz Zagreba te će ono biti održano svaki put u drugoj županiji. Darinko Kosor pohvalio je bjelovarski HSLS na izvrsnim rezultatima koje su ostvarili na nedavnim izborima za mjesne odbore osvojivši 23% glasova.

– Razlog današnjeg prvog ovogodišnjeg Središnjeg vijeća u Bjelovaru je početak priprema za parlamentarne izbore. Postoje neke špekulacije i najave kako bi izbori mogli biti u svibnju ili lipnju, iako bi redovni trebali biti u studenom ili prosincu. No, moram reći bilo kad da budu mi krećemo s izbornim pripremama. Od danas smo u predizbornoj kampanji. Ja očekujem da izbori budu u svibnju ili lipnju jer to će biti dobro za sve. Prije svega, za građane Republike Hrvatske tako i za građane Bjelovarsko-bilogorske županije. Što prije riješimo izbore, prije ćemo se početi baviti ozbiljnim problemima. Sad smo imali predsjedničke izbore, pa bi bilo dobro da još imao i parlamentarne i da se onda nakon šestog mjeseca počnemo baviti problemima ljudi, a ne političkih stranaka, političkim natjecanjem i političkim kampanjama. Dakle, ako u SDP-u razmišljaju da izbori trebaju biti u svibnju ili lipnju, mi ih u tome podržavamo i očekujemo da na idućoj sjednici Sabora dođe do raspuštanja Sabora i da što prije imamo izbore – rekao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor očekuje da na idućim lokalnim izborima u Bjelovaru imaju svog kandidata za gradonačelnika Bjelovara i da na te izbore izađu samostalno ili s partnerima koji će podržavati njihovog kandidata. Osim toga, Kosor očekuje i pobjedu kako bi Bjelovar ponovo dobio gradonačelnika ih HSLS-a te je podsjetio kako je i sadašnji gradonačelnik dugo godina bio član HSLS-a.

– Kao što vam je poznato HSLS je, unatoč državnoj koaliciji, u Bjelovaru odlučio izađi samostalno na izbore za mjesne odbore. Nitko nam nije davao velike šanse, a napravili smo jedno veliko iznenađenje. Nikad u povijesti HSLS-a na tim izborima nismo osvojili više. Pozicionirali smo se uvjerljivo kao druga stranka u Bjelovaru. Naravno, da je cilj do sljedećih lokalnih izbora pozicionirati se kao prva stranka. Iako to zvuči vrlo ambiciozno, no kad pogledate unazad četiri godine koliko smo napredovali, mislim da imamo na to pravo. 23%, odnosno 1200 glasova građana u Bjelovaru, a koje smo osvojili na ovim izborima neki podcjenjuju, a neki kažu da oni nisu bitni. Međutim, oni su jako bitni jer pokazuju stranačku infrastrukturu, pokazuju rad u protekle četiri godine. Milim da smo bili principijelni, da smo bili vjerodostojni – rekao je Dario Hrebak, potpredsjednik HSLS-a.

Na konferenciji su se osvrnuli i na nedavni izlazak desetak članova iz HSLS-a i njihov prelazak u drugu stranku. Na što je Kosor nadodao, kako je on prije izlaska tih članova raspustio vodstvo županijskog ogranaka i to zbog loših rezultata u drugim gradovima županije, pogotovo u Daruvaru, a nakon toga oni su napusti HSLS i prešli u drugu stranku.

Ažurirano ( Subota, 21 Veljača 2015 14:30 )