• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a S PROGRAMSKE KONVENCIJE

Sloganom »VIŠE HRVATSKE – MANJE EUROPE«, HSP se vraća u Hrvatski sabor

Hrvatska može i mora rješavati svoje probleme bez tutora. Za stanje u Hrvatskoj krive su sve bivše vlade koje se udvornički dodvoravaju Europi zbog svojih interesa, a ne interesa hrvatskog naroda – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Hrvatska stanka prava održala je 28. veljače u Zagrebu Programsku konvenciju na kojoj je sudjelovalo 400 izaslanika. Osim Programske konvencije Hrvatska stranka prava obilježila je 25 godina rada Hrvatske stranke prava od Obnoviteljskog sabora HSP 25.02.1990. i 119. Obljeticu smrti utemeljitelja HSP-a i Oca Domovne dr Ante Starčevića.

Sjećanje na Oca Domovine obilježeno je i polagajem vijenca i paljenjem svijeća na posljednjem počivalištu Oca Domovine u Šestinama.

O životu i djelu dr Ante Starčevića i njegovim svevremenskim poruka data je posebna pažnja.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb, nakon pozdravnih govora gostiju, obratio se izaslanicima te dao uvodni dio programa Hrvatske stranke prava za parlamentarne izbore. Poseban naglasak dat je rješavanju stanja u gospodarstvu, no ništa manje značaj i položaju Hrvata u BiH i odnosa sa Srbijom.

Nacionalni interesi i nacionalna sigurnost treba biti na najvišoj razini te pred izaslanicima Konvencije iznosi jasan stav da u zakonodavstvo Hrvatske treba uvezi SMRTNU KAZNU za čin veleizdaje.

Hrvatska može i mora rješavati svoje probleme bez tutora. Za stanje u Hrvatskoj krive su sve bivše vlade koje se udvornički dodvoravaju Europi zbog svojih interesa, a ne interesa hrvatskog naroda, te predlaže da na slijedećim parlamentarnim izborima službeni slogan HSP-a bude »VIŠE HRVATSKE – MANJE EUROPE«.

Gospodarski program HSP-a predstavio je dr.sc. Tihomir Janjiček, video konferencijom iz Kanade. Dio programa vezan za branitelje pripremio je i obrazložio Mirko Čondić, a prostorno uređenje i zaštitu okoliša predstavio je ing. Max Udov.

O problemima i rješenjima za znanost i obrazovanje izlagao je dr.sc. Željko Širanović, a probleme koji postoje i rješenja koja nudi HSP za selo i poljoprivredu predstavio je Tihomir Grdinić.

Nakon predstavljanja osnovnih smjernica Programa s kojim HSP ide na parlamentarne izbore isti je jednoglasno usvojen.

Programskoj kovenciji nazočili su i gosti iz drugih stranaka, Dragan Vulin, Josip Salapić (HDSSB), Mato Knezović (Obiteljska stranka), Željko Cvrtila (ABH), Marko Lukić(ZZH) i Branko Borković.

Programskoj konvenciji nazočili su izaslanici HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije ,posebno smo ponosni na Tihomira Grdinića,predsjednika podružnice HSP Nova Rača , koji je kao član povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu imao izlaganje na kovnenciji i prezentirao je program HSP-a za selo i poljoprivredu.

Bog i Hrvati !

Hrvatska stranka prava

Ažurirano ( Nedjelja, 01 Ožujak 2015 11:56 )