• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a, PODRUŽNICA KONČANICA

Končanički HSP protiv zatvaranja dječjeg vrtića u Končanici

Načelnik bi želio da se vrtić zatvori ali da se ne sazna tko je za to odgovoran – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

KONČANICA Hrvatska stranka prava, Podružnica Končanica ostala je šokirana saznanjem da se u našoj Općini s 30. 06. 2015. godine zatvara dječji vrtić. Podsjetili bi sve da je dječji vrtić koji je u sklopu Češke osnovne škole »Josip Ružička« izrađen samodoprinosom mještana bivše mjesne zajednice Končanica koji su ga izglasovali 1990. godine te izgradili, a sam Češki dječji vrtić je sa radom počeo u veljači 1991. godine.

Isti je radio cijelo vrijeme čak i za vrijeme Domovinskog rata. Zgrada vrtića je nedavno u potpunosti uređena i predstojala je nabava opreme za dječje igralište, a veliku pomoć u kupnji namještaja i vrtićke opreme pružila je i Republika Češka.

Kao i svaki vrtić i naš vrtić je prolazio svakakve kalvarije i pretvorbe tako je i tijekom 2008. godine na Trgovačkom sudu u Bjelovaru odvojen od Općine i nanovo registriran, registracijski broj 010073268, djelatnost 85.10 Predškolsko obrazovanje (NKD 2007)

Češki dječji vrtić Končanica gasi se s 30.06.2015. Odluku je na prijedlog načelnika i upravnog vijeća vrtića donijelo Općinsko vijeće sa sedam glasova za i tri glasa protiv.

Svi HDZ-ovi vijećnici su digli ruke za zatvaranje vrtića, pa i »ona« koja svoje dijete vozi u Daruvar u vrtić jer tamo ima »bolje uvjete«.

Na inzistiranje Predsjednika općinskog vijeća Viktor Horyna da se točno, jasno i glasno kaže tko daje taj prijedlog (A DALO GA JE UPRAVNO VIJEĆE VRTIĆA I NAČELNIK OPĆINE) došlo je do povišenih tonova od strane načelnika jer Načelnik bi želio da se vrtić zatvori ali da se ne sazna tko je za to odgovoran.

HSP podružnica Končanica je protiv zatvaranja dječjeg vrtića, jer smatramo da su i načelnik i cijelo Općinsko vijeće mogli napraviti puno više. Žalosno je to da naša djeca sad nemaju vrtić u Općini, a pitanje je da li će biti mjesta u vrtiću u Daruvaru i tko si može priuštiti još jedan trošak odvoza i dovoza djeteta u vrtić u Daruvaru, naravno ako bude bilo mjesta.

Poštovani predstavnici vlasti u Općini mogli ste sebi smanjiti plaću, mogli ste si smanjiti dnevnice za sastanke, mogli ste smanjiti prihod za rad političkih stranaka, mogli ste tražiti pomoć od Županije, ma mogli ste puno toga, ali niste. Najlakše je zatvoriti vrtić, to je ta vaša socijalna politika.

Žalosno je da se niste ni potrudili.

HSP podružnica Končanica

Milouš Koči

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 22:09 )