• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA IZVJEŠTAJNA KONVENCIJA ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE SDP-A BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U GAREŠNICI

Milanović: Nakon tri godine tvrdim da je Hrvatska na pravom putu

Stanje će se popraviti, ali ne preko noći do jutra. Treba neko vrijeme da se rezultati vide – poručio je premijer

E-mail Ispis PDF

GAREŠNICA Izvještajna konvencija županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, održana je u nedjelju, 22. ožujka u Hotelu Garić u Garešnici, na kojoj su nazočili premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, uz vodstvo županijske i gradskih organizacija SDP-a s područja županije, saborske zastupnike Vedrana Babića i Vanju Posavac, te predstavnike i zastupnike iz Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, i Sisačko-moslavačke županije.

Podpredsjednik glavnog odbora SDP-a Hrvatske Domagoj Hajduković uvodno je pozdravio nazočne i napomenuo kako mu velik broj okupljenih daje nadu jer to znači snagu za SDP. Ministar Zmajlović je istaknuo kako ljudi ponekad nisu svjesni da se zaštita okoliša također reflektira na sve pore društva te da je to izuzetno bitan civilizacijski resor kome treba obratiti pažnju i prepoznati ono dobro što se učinilo.

Tematski govor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića obilježila je vjera u to da će građani prepoznati kako je socijal-demokracija sve ono što valja i sve što je učinkovito i korisno, čemu u prilog ide povijest cijelog 20. stoljeća koja bilježi najznačajnije vladavine kao socijal-demokratske. »Mi smo dio te obitelji, a to je obitelj najviših standarda«, rekao je Milanović te dodao kako će i 21. stoljeće pripasti socijal-demokraciji u Europi.

– Preuzeli smo odgovornost za državu u teškom trenutku. Nije rješenje prebaciti odgovornost na druge. Dugovi se moraju vraćati i sustav funkcionirati, ali uz pružanje zaštite slabijih. Bez populizma i razmetanja smo uzeli uzde u ruke i počeli od prvog dana raditi fokusirano na tome da imamo rezultata. Nakon tri godine s punom vjerom tvrdim da je Hrvatska na pravom putu, i stanje će se popraviti, ali ne preko noći do jutra. Treba neko vrijeme da se rezultati vide. Čuli smo da naši konkurenti kažu da tome treba 5 godina, mi tvrdimo da je dovoljno i manje, ali svakako treba vremena. Od naših resursa, poljoprivrede, turizma se može bolje živjeti, i živjet će se bolje! Povratka na staro više nema, razvoj se treba nastaviti, trebaju se iskorištavati novci iz europskih fondova jer sve uloženo čini vaše sredine europskim sredinama. Koliko god bude jak prosjek u Hrvatskoj, i koliko budu male razlike između Bjelovarsko-bilogorske, Istarske županije i Zagreba, toliko će država biti jača. To je temelj svakog uspješnog društva – poručio je Milanović

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 09:22 )