• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U PRIOPĆENJU HSP NOVA RAČA UPOZORAVA NA PROBLEM POLJSKIH PUTEVA

Tražimo od mjerodavnih u Općini Nova Rača da poduzmu odgovarajuće aktivnosti

Tražimo od Općine da alarmira mjerodavne da krenu sa čišćenjem kanala koji bi pomoglo prilikom uređenja i održavnja putova, kao i sam funkcije kanala – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

NOVA RAČA Hrvatska stranka prava (HSP) podružnica Nova Rača zaprimila je puno upita od mještana Općine Nova Rača, zašto se ništa ne poduzima po pitanju uređenja poljskih putova i živica koje poljoprivrednicima uzrokuju velike probleme pri radu.

S lijepim vremenom krenuli su poljoprivredni radovi. Kao i prijašnjih godina prilazni putovi su u lošem stanju. Zbog lošeg stanja u Općini i velikog broja putova jasno je da ih je teško održavati. Najveći problem je što uz putove idu kanali u kojima raste najviše vrba koje svojim širenjem smanjuju prolaznost i rade hlad te se zbog toga učinka put teško suši i nastaju jame sa vodom.A samim uklanjanjem drveća iz kanala povećala bi se i protočnost vode u vrijeme većih oborina ili većih vodostaja.

Tražimo od Općine da alarmira mjerodavne da krenu sa čišćenjem kanala koji bi pomoglo prilikom uređenja i održavnja putova, kao i sam funkcije kanala. Važnost toga je velika, od uštede novca za nasipavanje, sigurnost za ceste jer se smanjuje mogućnost iznošenja blata na ceste i uništenje jama punih vode na putovima u kojima se nastanjuju komarci.

Ponukani svim tim upitima odlučili smo se javno oglasiti i zatražiti od mjerodavnih u Općini Nova Rača da poduzmu odgovarajuće aktivnosti i na taj način pomognu poljoprivrednicima svoga kraja. Izradite plan održavanja poljskih putova, utvrdite prioritete i započnite sa radom.

Svrha općine je briga o svemu što se nalazi na prostoru naše Općine, pa tako i briga o poljskim putovima.

HSP, podružnica Nova Rača

Tihomir Grdinić, predsjednik

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Ožujak 2015 14:33 )