• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

Karanfili za Bjelovarčanke

Crveni karanfili simbol su radničkog pokreta, a članice Foruma žena ovom prilikom su uz tradicionalnu poruku o radničkim pravima svojim sugrađankama poželjele i što pravednije uvjete za zapošljavanje, jednake plaće, i jednaku zastupljenost na svim radnim mjestima

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Forum žena GO SDP-a Bjelovar na čelu s predsjednicom Tatjanom Grđan, i u društvu saborske zastupnice i predsjednice GO SDP Bjelovar Vanje Posavac, podjelio je svojim sugrađankama na Praznik rada crvene karanfile. Crveni karanfili simbol su radničkog pokreta, a članice Foruma žena ovom prilikom su uz tradicionalnu poruku o radničkim pravima svojim sugrađankama poželjele i što pravednije uvjete za zapošljavanje, jednake plaće, i jednaku zastupljenost na svim radnim mjestima.

– Praznik rada je prilika da se iznova istakne često nepravedan položaj žena na tržištu rada, i nepravedni uvjeti kojima su izloženi na radnim mjestima u odnosu na svoje muške kolege. Od nejednakih plaća za isti posao, do toga da ih se zbog mogućnosti da će zanesti rjeđe zapošljava jer se računa da će ići na porodiljni. To je uvijek neiscrpna tema o kojoj treba raspravljati i koju treba isticati, sve dok se to ne promjeni. I u privatnom i u javnom sektoru, zastupljenost zaposlenih žena je manja u odnosu na postotak u kojem bi trebala biti, i smatramo da je krajnje vrijeme da tome dođe kraj. Tako je i želja uz čestitku za Praznik rada našim sugrađankama danas išla upravo u tom smjeru – rekla je Tatjana Grđan, predsjednica Foruma žena GO SDP Bjelovar.

Ažurirano ( Petak, 01 Svibanj 2015 21:39 )