• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSS-a BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE OBILJEŽILA 13. SVIBNJA GODIŠNJICU POGIBIJE TIHOMIRA TRNSKOG

Položili vijenac i zapalili svijeće na grob prvog župana Bjelovarko-bilogorske županije

Imenovan je za župana Bjelovarsko-bilogorske županije 15. travnja 1993. godine, kao kandidat HSS-a. Utemeljio je Bjelovarski sajam, koji je postepeno izrastao u ponajveću sajamsku priredbu u Hrvatskoj. Pokrenuo je manifestaciju »Mare Croaticum«, koja je spajala kontinentalnu i primorsku Hrvatsku.

E-mail Ispis PDF

Foto: Ivan Novotni

BJELOVAR Županijska organizacija HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije obilježila je, 13. svibnja godišnjicu pogibije Tihomira Trnskog prvog župana Bjelovarsko-bilogorske županije paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na njegov grob.

Tihomir Trnski je radio kao profesor u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Bjelovaru. Bio je najmlađi inspektor školstva za osposobljavanje turističkog kadra. U Domovinskom ratu sudjelovao je od početka kao pripadnik Specijalne policije, a kasnije i kao zapovjednik Vojne policije u Pakracu. Bio je na ratištima na Bilogori, Psunju i Papuku. Imenovan je za župana Bjelovarsko-bilogorske županije 15. travnja 1993. godine, kao kandidat HSS-a. Utemeljio je Bjelovarski sajam, koji je postepeno izrastao u ponajveću sajamsku priredbu u Hrvatskoj. Pokrenuo je manifestaciju »Mare Croaticum«, koja je spajala kontinentalnu i primorsku Hrvatsku.

Tragično je poginuo u padu malog zrakoplova »Cesna« kod Ričičkog Bila na području Novog Vinodolskog 13. svibnja 1994. godine.

Bjelovarsko-bilogorska županija dodjeljuje plaketu »Tihomir Trnski« za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, športskom i drugim područjima kulturnog života Županije. Postoji i »Udruga prof. Tihomir Trnski«, koja podupire mlade u društvenim, kulturnim, obrazovnim i politički aktivnostima. Na međunarodnom natjecanju »Gastro« pobjedniku se dodjeljuje pehar »Tihomir Trnski«.

Izvor: hr.wikipedia.org

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 12:50 )