• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE GRADSKE ORGANIZACIJE ORaH-a DARUVAR

Besplatno mjerili krvni talk i šećer u krvi Daruvarčankama i Daruvarčanima

Ovu priliku iskoristilo je 200-tinjak građanki i građana. Izuzev dva slučaja visoke razine šećera u krvi, ostali se mogu pohvaliti rezultatima unutar referentnih vrijednosti, pa su se stoga počastili kolačima i vinom na ORaH-ovom štandu »Mali zeleni« – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Da su Daruvarčanke i Daruvarčani zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja što se tiče dijabetesa i krvnog tlaka, utvrdili su ovog vikenda članovi i članice Gradske organizacije ORaH-a Daruvar, u akciji besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Ovu priliku iskoristilo je 200-tinjak građanki i građana. Izuzev dva slučaja visoke razine šećera u krvi, ostali se mogu pohvaliti rezultatima unutar referentnih vrijednosti, pa su se stoga počastili kolačima i vinom na ORaH-ovom štandu »Mali zeleni«. Osim konzumacije domaćih kolača i vina, članovi i članice daruvarskog ORaH-a podijelili su okupljenim građanima 300 proljetnih sadnica povrća.

Tijekom druženja s građanima na prepunom daruvarskom trgu kralja Tomislava, ORaH-ovci su predstavili svojim sugrađanima osnove ORaH-ovih sektorskih politika, te najavili nadolazeće aktivnosti na regionalnom i nacionalnom nivou.

Prikupljajući potpise podrške akcijama koje organizira ORaH na državnom nivou, među kojima je i ona, trenutno vrlo aktualna, pod nazivom »Reci NE bušenju u Jadranu, reci DA održivom razvoju Hrvatske«, Daruvarčani su se pridružili nacionalnoj kampanji ORaH-a kojom se traži od Vlade RH da poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu, utvrdi odgovornost ministra gospodarstva, da poštuje Ustav koji građanima jamči pravo na zdrav okoliš, kao i hrvatske zakone i međunarodne propise i konvencije (Aarhusku konvenciju – pravo na pristup informacijama), da izradi Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem, te omogući građanima RH otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja.

Povjerenik  GO ORaH-a Daruvar:

Alen Baščevan

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 20:49 )