• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE BLOKA UMIROVLJENIKA ZAJEDNO IZ GAREŠNICE

Umirovljenici po tko zna koji put, ostali kratkih rukava!

S programom od dvije geronto domaćice u gradu Garešnici, vjerujemo da je vraćanje POMOĆI U KUĆI simbolično i iz istoga razloga tražimo punu odgovornost koalicijskog partnera i revidiranje odluke jer takva vrsta pomoći ujedno je i najjeftinija bez obzira od kuda sredstva za provođenje programa dolazila – stoji u priopćenju

E-mail Ispis PDF

Foto: Facebook

GAREŠNICA Kao koalicijski partneri vladajuće koalicije u gradu Garešnici imali smo priliku 26. svibnja iz medija dobiti informaciju da se u gradu Garešnici vraća projekt POMOĆ U KUĆI što nas umirovljenike posebno veseli i želimo pohvaliti inicijatore ponovnoga pokretanja projekta! Međutim kada smo pozorno poslušali o čemu se zapravo radi shvatili smo da su umirovljenici po tko zna koji put ostali kratkih rukava, odnosno, zakinuti za svoja elementarna prava koja im pripadaju ovakvim načinom biranja, zbog selektivnog određivanja korisnika koji imaju mirovinu do 1500 kuna i ne žive u domaćinstvu s djecom ili im djeca ne žive u Garešnici.

Prezentacijom projekta gospođe Melite Lozine shvatili smo da upravo takvih umirovljenika na području grada i mjesnih odbora ima oko dvadesetak (što mislimo da nije točno), koji bi se prijavili a za njihove potrebe zaposlile bi se jedna do dvije geronto domaćice!

Sigurni smo da korisnika iz te kategorije ima i do dvije stotine te smatramo da kriterij za odabir korisnika ne bi trebao biti prijavljivanje nego naprotiv izlazak djelatnika Crvenoga križa i Centra za socijalnu skrb na teren, utvrđivanje stvarne situacije te prepoznavanje svakog pojedinačnog slučaja. Grad Garešnica zajedno sa svojim mjesnim odborima pretežno je ruralni kraj gdje su samačka staračka domaćinstva, nemoćni i bolesni umirovljenici koji se iz istoga razloga i iz razloga slabe prometne povezanosti ne mogu doći prijaviti u grad sami. Njihove poljoprivredne mirovine od po pet stotina, a nažalost i manje kuna, dovoljan su razlog da postanu korisnici ovoga hvale vrijednoga projekta.

S programom od dvije geronto domaćice u gradu Garešnici, vjerujemo da je vraćanje POMOĆI U KUĆI simbolično i iz istoga razloga tražimo punu odgovornost koalicijskog partnera i revidiranje odluke jer takva vrsta pomoći ujedno je i najjeftinija bez obzira od kuda sredstva za provođenje programa dolazila.

BUZ će uvijek štititi interese umirovljenika i socijalno ugroženih osoba na legalan i legitiman način i nećemo prikopčavati struju isključenim potrošačima iako imamo i za takovu djelatnost osposobljene ljude , već ćemo se perom i riječju boriti za prava umirovljenika i socijalno ugroženih osoba.

Predsjednik BB županijske organizacije BUZ-a 
Siniša Glavaš

Ažurirano ( Četvrtak, 28 Svibanj 2015 10:58 )