• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE S ODRŽANE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HSP-A BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U BJELOVARU

Projekt »HSP dom svih pravaša« daje jako dobre rezultate

Uvjereni smo da ćemo do kraja godine imati pokrivenu cijelu županiju stranačkim organizacijama HSP-a, te da će se u svim dijelovima županije čuti pravaški glas – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na sjednici Predsjedništva HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije održanoj u Bjelovaru u ponedjeljak 08. lipnja usvojen je plan rada za naredno razdoblje. Prisutni članovi Predsjedništva podnijeli su izvješća o dosadašnjim aktivnostima koje su obavili, te o realizaciji zadanog plana rada sa prijašnje sjednice. Predsjednik županijskog HSP-a Zvonko Mlakić pohvalio je rad svih dužnosnika, koji obavljaju ogroman posao po podružnicama.

Projekt »HSP dom svih pravaša« se u našoj županiji provodi i daje jako dobre rezultate. HSP osniva ili obnavlja rad diljem županije. Uvjereni smo da ćemo do kraja godine imati pokrivenu cijelu županiju stranačkim organizacijama HSP-a, te da će se u svim dijelovima županije čuti pravaški glas.

Stranci se na području županije u zadnje vrijeme priključio veliki broj novih članova. Žitelji naše županije počeli su ponovo prihvaćati naš program i naše ljude, što se može i vidjeti iz nedavno održanih izbora za vijeća mjesnih odbora Severina, Bjelovara i Velikog Grđevca, gdje je Stranka samostalnim izlaskom na izbore polučila iznimno dobre rezultate,u prosjeku 20 % glasova ,što je rezultiralo velikim brojem vijećnika HSP-a u navedenim mjesnim odborima.

Na području Županije se provodi postupak revizije članstva, te je u tijeku podjela novih članskih iskaznica HSP-a. Ovim putem obavještavamo sve one koji još nisu prošli postupak revizije da se jave svojim predsjednicima podružnica i da izvrše postupak potreban za pruzimanje nove članske iskaznice.

HSP-BBŽ i ove godine organizirano pohodi na komemoraciju poratnim žrtvama u šumi Lug u Bjelovaru. To je još jedan zločin u nizu koji su počinili partizani nad Hrvatskim narodom. Ovim putem pozivamo sve naše članove i simpatizere, kao i sve žitelje naše Županije da svojim prisustvom dana 12.06.2015. godine u 18 sati odaju počast i poklone se nevino ubijenim žrtvama.

Tim činom će se uputiti poruka institucijama ove države da zločin ne zastarijeva, da je posao državnih institucija da procesuira zločince i da osudi taj režim pod kojim se zločin dogodio. To je ono najmanje što žrtve zaslužuju.

Članovi Predsjedništva HSP-BBŽ razočarani su Deklaracijom o nesnošljivosti i etnocentrizmu koju su donesli i potpisali 14.05.2015. godine u Puli predstavnici osam nacionalnih manjina. Člansku iskaznicu HSP-a u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima jako veliki broj pripadnika nacionalnih manjina, koji se ne slažu sa tom deklaracijom i tvrde da je to volja samo tih par ljudi koji su to potpisali, a ne volja nas koji tim manjinama pripadamo. Ovom deklaracijom počinjena je velika šteta svim pripadnicima nacionalnih manjina, jer se gazi sve ono dobro što je učinjeno za sve nacionalne manjina u Hrvatskoj. Mi članovi HSP-a pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj suosjećamo sa većinskim Hrvatskim narodom ovu krizu u kojoj se naša domovina nalazi i ne tražimo nikakva veća prava nego ono što nam je zakon propisao. Kao što smo znali devedesetih braniti svoju domovinu Hrvatsku, tako i 2015. ne prihvaćamo da nas netko dijeli i u ime nas donosi nekakve deklaracije. Mišljenja smo da je ta deklaracija predizborno dodvoravanje trenutnoj vladajućoj koaliciji.

Predsjedništvo HSP Bjelovarsko-bilogorske županije još jednom daje javno podršku zahtjevima hrvatskih branitelja.

Ovim putem pozivamo sve domoljube, sve simpatizere HSP-a, sve pravaše da se priključe radu Stranke i da se učlane u HSP.  Postupak upisa mogu obaviti u stranačkoj prostoriji u Bjelovaru, T.Masaryka 8 u Centru udruga Bjelovar, svaki utorak u vremenu od 18 do 20 sati ili nas mogu kontaktirati na naš e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

BOG i HRVATI !

Hrvatska stranka prava

Bjelovarsko-bilogorske županije

Zvonko Mlakić, predsjednik

Ažurirano ( Nedjelja, 14 Lipanj 2015 08:07 )