• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a S KOMEMORACIJE U ŠUMI LUG

Tužno za reći, ali ovo je za nas naš mali bjelovarski Bleiburg

HSP poziva nadležne institucije Hrvatske države da kazne počinitelje ovog zločina i da osude zločinački režim pod kojim se ovaj zločin desio – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Hrvatska stranka prava (HSP) kao i svih prijašnjih godine i ove godine organizirano je pohodila komemoraciji u šumi Lug Bjelovar.

Sudjelovanjem na Svetoj misi i paljenjem svijeća izaslanstvo HSP-a odalo je počast prešućivanim žrtvama 2. svjetskog rata i poraća. Na području naše županije i grada nalazi mnogo što istraženih, što ne istraženih gubilišta hrvatskog naroda. Najpoznatije gubilište na području Bjelovara je šuma Lug. Tu je 1992.godine pronađeno 7 grobnih jama, te otkriveno i eshumirano 228 hrvatskih žrtava, a iste godine na gubilištu u šumi Trnavki na području Kapele iz 3 grobne jame eshumirano je 65 hrvatskih žrtava.

Spomen grobnica u šumi Lug je uređena 2006.godine i u nju su položeni i svečano ispraćeni posmrtni ostaci 293 hrvatske žrtve. Ovo je još jedan zločin u nizu koji su počinili tkz. »antifašisti« – partizani nad Hrvatskim narodom.

HSP poziva nadležne institucije Hrvatske države da kazne počinitelje ovog zločina i da osude zločinački režim pod kojim se ovaj zločin desio.

Kao što je u jednom od svojih osvrta o žrtvi u šumi Lug rekao jedan istaknuti hrvatski domoljub i mi se slažemo sa istim: Tužno za reći, ali ovo je za nas naš mali bjelovarski Bleiburg.

Počivali u miru Božjem, neka im je laka hrvatska gruda!

Bog i Hrvati!

Hrvatska stranka prava

Bjelovarsko-bilogorska županija

Zvonko Mlakić, predsjednik

Ažurirano ( Nedjelja, 14 Lipanj 2015 08:14 )