• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ČLAN HRVATSKE STRANKE PRAVA I PREDSJEDNIK HSP-ove PODRUŽNICE KONČANICA, HRVATSKI BRANITELJ I SUDIONIK DOMOVINSKOG RATA NAPISAO JE OTOVORENO PSIMO VLADIMIRU BILEKU

Milouš Koči: Gospodine Bilek u čije ime ste potpisali ovu Deklaraciju?

Jeste li prije potpisivanja razgovarali sa svojom izbornom bazom? Znate li uopće što ste potpisali?? Znate li da ste svojim potpisom na tu deklaraciju učinili ogromnu štetu ljudima koje predstavljate? – stoji u pismu koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Deklaracija o nesnošljivosti i etnocentrizmu koju su donijeli i potpisali 14.05.2015. godine u Puli predstavnici osam nacionalnih manjina u kojoj su izrijekom rekli da se osjećaju diskriminirano, da su uplašeni za svoj nacionalni jezik i identitet jer kao na djelu su snage koje sve to hoće uzeti i oteti nacionalnim manjinama.

Ovo pišem kao pripadnik češke nacionalne manjine, a da bi se legitimirao do kraja, član sam Hrvatske stranke prava i predsjednik HSP-ove Podružnice Končanica, hrvatski branitelj i sudionik Domovinskog rata.

Nisam jedini čeh u Hrvatskoj stranci prava, čak šta više. Člansku iskaznicu HSP-a u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima jako veliki broj pripadnika nacionalnih manjina, koji se ne slažu sa Deklaracijom o nesnošljivosti i tvrde da je to volja samo tih par ljudi koji su to potpisali, a ne volja nas koji tim manjinama pripadamo. Ovom deklaracijom počinjena je velika šteta svim pripadnicima nacionalnih manjina, jer se gazi sve ono dobro što je učinjeno za sve nacionalne manjina u Hrvatskoj.

Mi članovi HSP-a pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj suosjećamo sa većinskim Hrvatskim narodom i dijelimo i dobro i zlo krize u kojoj se naša domovina nalazi i ne tražimo nikakva veća prava nego ono što nam je zakon propisao.

Kao što smo znali devedesetih braniti svoju domovinu Hrvatsku, tako i 2015. ne prihvaćamo da nas netko dijeli i u ime nas donosi nekakve deklaracije. Mišljenja smo da je ta deklaracija predizborno dodvoravanje trenutnoj vladajućoj koaliciji.

Sada bih se posebno obratio mojem saborskom zastupniku, zastupniku Vladimiru Bileku koji zastupa Čehe i Slovake u Hrvatskom Saboru.

Gospodine Bilek u čije ime ste potpisali ovu Deklaraciju? Jeste li prije potpisivanja razgovarali sa svojom izbornom bazom? Znate li uopće što ste potpisali?? Znate li da ste svojim potpisom na tu deklaraciju učinili ogromnu štetu ljudima koje predstavljate?

Znate li da su nakon ovoga na Vas ljuti svi i pitaju se pa koga smo to mi poslali u Sabor da nas zastupa??

Vjerujemo da nakon ovoga postupka moramo na slijedećim parlamentarnim izborima poslati u Hrvatski Sabor novog zastupnika koji će istinski zastupati Čehe i Slovake, koji nas neće svađati s Hrvatima i koji će istinski zastupati naše interese na svim područjima svakodnevnog života.

Milouš Koči, pripadnik Češke nacionalne manjine

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 20:46 )