• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SABORSKI ZASTUPNICI VANJA POSAVAC I VEDRAN BABIĆ S BJELOVARSKIM SDP-ovcima DIJELILI LETKE I PLATENE VREĆICE U SKLOPU NACIONALNE AKCIJE SDP-A »ZELENA HRVATSKA«

Zelena ekonomija stvorila 11.000 zelenih radnih mjesta

SDP promovira reforme koje Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provodi kako bi se osigurala zelena budućnost Hrvatske i bolja kvaliteta života naših građana. Stvaranje zelene ekonomije dio je našeg plana za ekonomski rast Hrvatske te smo tako stvorili 11.000 zelenih radnih mjesta. Naši projekti za zelenu Hrvatsku postižu izvrsne rezultate – poručuju iz SDP-a

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Saborski zastupnici Vanja Posavac i Vedran Babić, pridružili su se jučer, 18. srpnja, na gradskoj tržnici u Bjelovaru, članicama i članovima SDP-a Bjelovar u podjeli letaka i promotivnih platnenih vrećica u sklopu nacionalne akcije SDP-a »Zelena Hrvatska« kojom nastoje informirati građane o uspješnim projektima i postignutim rezultatima zelenih politika Ministarstva zaštite okoliša i prirode s kojima su stvorili 11.000 zelenih radnih mjesta.

– SDP promovira reforme koje Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provodi kako bi se osigurala zelena budućnost Hrvatske i bolja kvaliteta života naših građana. Stvaranje zelene ekonomije dio je našeg plana za ekonomski rast Hrvatske te smo tako stvorili 11.000 zelenih radnih mjesta. Naši projekti za zelenu Hrvatsku postižu izvrsne rezultate.

Energetska obnova 15.000 obiteljskih kuća i 344 višestambenih zgrada omogućila je do 60% niže troškove energije za više od 67.000 građana. Projektima za razvoj sustava centara za gospodarenje otpadom, potrebne infrastrukture za sanaciju i zatvaranje svih postojećih odlagališta stvorili smo tisuće poslova za građevinski sektor tijekom gradnje i više od 1500 radnih mjesta u centrima kada se otvore. Također, štitimo hrvatske prirodne resurse investiranjem 400 milijuna kuna u infrastrukturu naših nacionalnih i parkova prirode i tako stvaramo preduvjete za održiv rast turizma te da naši nacionalni i parkovi prirode postanu generator razvoja šire regije.

Zaštitom okoliša čuvamo brojna radna mjesta u građevinskom sektoru, u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu te kontinuiranim razvojem otvaramo nova. Ulaganjem u zelene projekte stvaramo potencijal za eko turizam i uspješniji lokalni razvoj te osiguravamo kvalitetu zelene Hrvatsku za buduće generacije. Više o svim mjerama možete pročitati na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i SDP-a – poručuju iz SDP-a.

Ažurirano ( Nedjelja, 19 Srpanj 2015 11:34 )