• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE HSP-a O AKTIVNOSTIMA KOJIM SE PRISJEĆAJU SVOJIH POGINULIH SUMJEŠTANA

Članovi HSP-a iz Podgoraca odali počast hrvatskim braniteljima

Da se njihova žrtva nebi zaboravila njima u čast organizira se memorijalni nogometni turnir,a kraj spomen obilježja pale se svijeće, polaže cvijeće i molitvom se zahvaljuje njihovoj žrtvi – stoji u propćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

PODGORCI Svake godine početkom kolovoza u mjestu Podgorci, Općina Rovišće mještani se kroz niz aktivnosti prisjećaju svojih poginulih sumještana. U stvaranju Hrvatske države učestvovao je i nemali broj Podgorčana ,a svoj život za slobodnu i samostalnu Hrvatsku položili su Roko Grgić,Momir Paić i Josip Stanša.

»U spomen svim palim za Hrvatsku domovinu koji ljubavlju,tom suštinom svog bića donesoše svjetlo hrvatskom puku i uvedoše ga u nadu za bolje sutra« – riječi su to uklesane na spomen obilježje u Podgorcu.

Da se njihova žrtva nebi zaboravila njima u čast organizira se memorijalni nogometni turnir,a kraj spomen obilježja pale se svijeće, polaže cvijeće i molitvom se zahvaljuje njihovoj žrtvi.

Članovi ogranka HSP Podgorci predvođeni svojim predsjednikom Mariom Košćakom 9. kolovoza obišli su spomen obilježje ,te se paljenjem svijeća i molitvom prisjetili svojih poginulih heroja. Uz članove ogranka Podgorci komemoraciji je prisustvovao predsjednik podružnice HSP Rovišće Zvonko Mlakić.

Bog i Hrvati !

Ogranak HSP Podgorci

Mario Košćak, predsjednik

Ažurirano ( Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2015 11:21 )